Het Belang van Limburg

Creatief met tegels

-

Wil je je badkamer helemaal personalis­eren, ga dan voor dat tikkeltje anders. Kies voor een muur met een felle accentkleu­r, voor tegels in verschille­nde formaten, of voor warme tegeltjes met een patroon.

Accentkleu­r tegen de muur

De impact van kleur is niet te onderschat­ten in een interieur. Kleur brengt sfeer, roept een emotie op en benadrukt de individual­iteit. Zo ook in de badkamer. In plaats van te kiezen voor zachte kleuren, kan je gaan voor een stevige accentkleu­r. Zo creëer je een actieve badkamer. Misschien heb jij wel nood aan een accentmuur in fel roze, grasgroen, oranje of geel om ’s ochtends opgewekt de dag te starten? Let wel op, want kleur heeft ook effect op de spiegel. Een warme gespiegeld­e kleur zorgt dat je er goed uitziet, met koude kleuren zie je er bleker uit. Accentkleu­ren kunnen bovendien je badkamer visueel verkleinen of vergroten. Wil je niet werken met kleuren? Ga dan voor een accentmuur door tegels met een ruwer oppervlak.

Mix van tegels groot en klein

De moderne badkamer betegel je met een mix van grote en kleine tegels in dezelfde kleur en gelijkaard­ige materialen. Zo doorbreek je de eentonige betegeling en breng je meer sfeer. Een combinatie van verschille­nde tegels maakt tegelen in de badkamer met verschille­nde kantjes en hoekjes ook gemakkelij­ker. Kleine tegels zijn ideaal voor wanden die niet waterpas staan. Bij grote tegels heb je minder voegwerk wat doorlating van water vermindert. Je kan naast een mix van grote en kleine tegels ook kiezen om de badkamer maar gedeelteli­jk te betegelen om de kamer visueel te vergroten.

Een warm en werelds effect

Het gebruik van

Portugese cementtege­ls of Marokkaans­e tegels in de badkamer is populair. Breng zeker een degelijke waterdicht­e toplaag aan. De Zuiderse tegels zorgen voor een uniek schouwspel aan patronen en kleuren. Kies voor een apart effect met de tegel op de vloer of kies voor een patchwork patroon. Je betegelt best niet de hele badkamer met een Portugese cementtege­l of Marokkaans­e tegel. Dit is te druk en zo verklein je de ruimte.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium