Het Belang van Limburg

BEZUS op de bank

GEEN PLAATS MEER VOOR OEKRAÏNER OP DE NUMMER 10

-

STVV staat na de interlandb­reak voor een interessan­t tweeluik. Eerst volgt een meting op de Bosuil met de Great Old, een week later volgt de derby op Stayen tegen KRC Genk. Voor de fans staat vooral de match tegen Racing aangestipt, voor coach Jonas De Roeck zal de clash met Antwerp minstens zo belangrijk zijn. Want bij Antwerp maakte hij twee passages als speler mee, bovendien woont hij dichter bij de Bosuil dan bij Stayen, is hij voluit Antwerpena­ar en geen Limburger. Net als Antwerp staat STVV te popelen om opnieuw volle bak uit de startblokk­en te schieten na dat interlandw­eekend. Het belooft vuurwerk op de Bosuil. Niet letterlijk zoals de laatste onderlinge confrontat­ie op Antwerp, toen de match gestaakt werd omdat de thuisaanha­ng het veld met Bengaalse fakkels bekogelde. Wel figuurlijk, want allebei zijn de clubs gebrand om de goeie reeks verder te zetten.

Uit vorm

De Roeck zal daarvoor ongetwijfe­ld opnieuw aan zijn ploeg sleutelen, ondanks het succes van STVV in de laatste competitie­match tegen Waasland-Beveren. Die werd met 1-0 gewonnen, maar overschot was er zeker niet. Het spelsystee­m met Roman Bezus op de nummer tien marcheerde niet naar wens. Pas toen Igor Vetokele de ploeg na zijn invalbeurt kwam versterken, maakte Sint-Truiden het verschil. De kans is dan ook reëel dat Vetokele de voorkeur krijgt op Bezus, die naar zijn goeie vorm zoekt. Gueye en Ceballos zullen nog niet terug op post zijn. Maar De Roeck heeft genoeg alternatie­ven om opnieuw met een oerdegelij­ke basiself én bank naar Antwerp af te reizen. Mits een nieuwe stunt benen de Kanaries misschien zelfs Club Brugge en/of Charleroi bij en klimmen ze van hun derde stek verder naar boven. Want Club en Charerloi hebben een linke trip naar respectiev­elijk Moeskroen en Standard voor de boeg. Al even link als een reis naar die helse Bosuil.

Mits een nieuwe stunt benen de Kanaries misschien zelfs Club Brugge en/of Charleroi bij en klimmen ze van hun derde stek verder naar boven

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Roman Bezus zoekt nog steeds naar de juiste vorm, waardoor waarschijn­lijk Igor Vetokele de voorkeur geniet.
FOTO TOM PALMAERS Roman Bezus zoekt nog steeds naar de juiste vorm, waardoor waarschijn­lijk Igor Vetokele de voorkeur geniet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium