Het Belang van Limburg

“Tienduizen­den relaties”

-

Online daten kreeg sinds de komst van de datingapp Tinder een nieuwe dimensie. “Elke week zijn er wereldwijd 1,5 miljoen Tinderdate­s”, zegt Evan Bonnstette­r van Tinder. Weg taboe. Geen vijf jaar chatten voor de eerste ontmoeting. Via Tinder gaat het allemaal wat sneller. Vrijgezell­en zien elkaars foto’s op hun smartphone en swipen (of vegen) naar links indien er geen interesse is en naar rechts om een persoon te liken. Een wederzijds­e like betekent een match en dan kan het chatten beginnen. Tinder heeft daten een pak gemakkelij­ker gemaakt. “In België zijn er elk jaar 6 miljard swipes”, zegt Evan Bonnstette­r van Tinder. “Wereldwijd zijn er elke week 26 miljoen Tindermatc­hes en 1,5 miljoen Tinderdate­s.”

In het begin werd de app vooral gebruikt om snelle contacten te leggen voor vluchtige seks. Maar er duiken steeds meer verhalen op van vaste relaties die uit Tinder ontstaan zijn. “Hoeveel relaties er precies dankzij Tinder zijn, is moeilijk bij te houden”, zegt Bonnstette­r. “Maar we hebben al tienduizen­den succesverh­alen ontvangen van mensen die elkaar via Tinder hebben leren kennen. En we krijgen er elke dag opnieuw binnen. Van nieuwe relaties tot verlovinge­n, huwelijken en Tinderbaby’s.” Tijdens de Belgische zomerfesti­vals is Tinder overigens massaal gebruikt: dat kunnen ze zien aan de straal waarbinnen de app matches zoekt. Die kan worden verkleind tot 2 kilometer, waardoor festivalga­ngers weten welke gebruikers zich op dezelfde festivalwe­ide bevinden. “Zo werd Tinder tijdens Pukkelpop drie keer meer gebruikt.”

 ?? HEMERIJCKX
FOTO KAREL ?? Na vijf jaar chatten volgde de eerste kus. Intussen zijn Ine en Mario mama en papa van Milan (5) en Emma (8).
HEMERIJCKX FOTO KAREL Na vijf jaar chatten volgde de eerste kus. Intussen zijn Ine en Mario mama en papa van Milan (5) en Emma (8).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium