Het Belang van Limburg

“Veel meisjes van mijn leeftijd kennen hun lief via Tinder”

-

Tinderkopp­els, Tinderhuwe­lijken, Tinderhuiz­en en zelfs Tinderbaby’s: de populaire datingapp blijkt een ware Cupido te zijn. Zo ook voor Karolien Mertens (25) en Nico Cox (31), die elkaar dankzij de app leerden kennen. “We zijn 2,5 jaar samen en hebben pas een huis gekocht”, zegt Karolien. Al twee en een half jaar zijn Karolien Mertens uit Paal en Nico Cox uit Kermt een koppel. Een week nadat ze via Tinder aan elkaar gematcht werden, volgde de eerste date. “Nadat Nico en ik wat gechat hebben, hebben we elkaar toegevoegd op Facebook en zo hebben we verder gebabbeld”, zegt Karolien, die op dat moment een jaar vrijgezel was. “Ik vond Nico meteen een mooie verschijni­ng, maar liefde op het eerste gezicht was het niet. We hebben het allebei heel moeilijk om mensen te vertrouwen. Een week later stelde Nico voor om samen eens iets te doen. We zijn gaan wandelen aan de Paalse Plas en iets gaan drinken. Ik had nog nooit met iemand van Tinder afgesproke­n, dus het was wel spannend. Voor Nico was het ook de eerste keer. Maar eigenlijk verliep alles van in het begin heel spontaan. Geen awkward stiltes (lacht). We hebben een paar keer afgesproke­n als vrienden en zo zijn we stilletjes naar elkaar toe gegroeid. Tot Nico mij verraste met een romantisch­e date in een park. Toen heeft hij gevraagd of ik zijn vriendin wilde worden.”

Normaal

Dat ze elkaar via Tinder kennen, hebben ze nooit onder stoelen of banken gestoken. “We zeggen het gewoon”, zegt Karolien. “Veel meisjes van mijn leeftijd hebben hun lief via Tinder leren kennen. Iedereen vindt het normaal. Mijn mama zei in het begin wel: Oei. Maar intussen vindt ze het geen probleem meer. Nico is zeven jaar ouder dan mij en zijn vrienden hadden bijna allemaal al een lief. Maar niemand vindt het raar dat wij elkaar van Tinder kennen.”

Zoontje

Karolien en Nico hebben pas een huis gekocht. “Dat ik mijn lief via Tinder zou leren kennen, had ik nooit verwacht”, zegt ze. “Iedereen zat op Tinder, dus deed ik het ook maar. Intussen wonen we wettelijk samen en hebben we een huis in Stokrooie. Trouwen moet voor ons niet. Nico heeft al een zoontje van zeven uit zijn vorige relatie, maar we willen alle twee nog kindjes. Al is dat nog niet voor morgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium