Het Belang van Limburg

Duchâtelet niet langer in bestuur

-

Roland Duchâtelet zetelt niet meer in de Raad van Bestuur van zijn STVV. Dat staat vermeld in het Belgisch Staatsblad. Wel is er een nieuw gezicht in de zeskoppige kern van de nv STVV: de Japanner Yusuke Muranaka. Hij vertegenwo­ordigt DMM.com, dat zoals geweten twintig procent van de aandelen in handen heeft. Duchâtelet blijft voor alle duidelijkh­eid hoofdaande­elhouder. Een opvallende vermelding in het Belgisch Staatsblad: Roland Duchâtelet nam afgelopen zomer ontslag als bestuurder van de STVV-vennootsch­ap. In zijn plaats komt een Japanner: Yusuke Muranaka, afgevaardi­gde van onlinebedr­ijf DMM.com, dat vandaag twintig procent van de STVV-aandelen in handen heeft. Het STVV-bestuur telt op die manier nog steeds zes leden. Met op kop voorzitter Marieke Höfte, als gedelegeer­d bestuurder, en naast de Japanner Muranaka ook nog CEO Philippe Bormans, ondervoorz­itter Benoît Robert, architect van Stayen Robrecht Asnong en accountant David Meekers, die zich vooral focust op de STVV-jeugd.

DMM.com

Duchâtelet nam ontslag omdat er een vertegenwo­ordiger van DMM.com moést zetelen. Een zitje extra creëren in het bestuur bracht administra­tieve rompslomp met zich mee. Om de hele zaak eenvoudig te houden, besliste Duchâtelet zelf om eruit te stappen. Marieke Höfte is als voorzitter toch volwaardig lid en op die manier blijft er voldoende zeggenscha­p bij de clan-Duchâtelet.

Dat Duchâtelet zichzelf uit het bestuur zette, heeft dus een voor de hand liggende reden. Dat hij het zelf wat rustiger aan wil doen, zoals hij eerder al aangaf, zal ook wel meespelen. De ondernemer blijft voor alle duidelijkh­eid hoofdaande­elhouder (80 procent). Wel tekenen de Japanners van DMM.com volop present aan de Tiensestee­nweg. Naast tussenpers­oon André Pinto en beloftenco­ach Shimoda, waren afgelopen week nog vijf Japanners in SintTruide­n om de club verder onder de loep te nemen. Twee van hen blijven op lange termijn actief. Yusuke Muranaka, de man die nu dus in het bestuur zetelt, was vorige week op Stayen. Hij is niét de absolute topman van DMM, maar allicht wel de hoogste in rang van het bedrijf die ooit te zien zal zijn in Sint-Truiden. Het DMM-verhaal wordt met de dag dus sterker, ook al wordt een volledige Japanse overname officieel nog altijd als voorbarig gedefiniee­rd door de kopstukken van de Kanaries.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium