Het Belang van Limburg

Lazio wil Genk nu helemaal uitbetalen

-

Een geschenk uit de hemel, heette het twee jaar geleden. Twee clubs uit de Serie A, die tegen mekaar opboden voor een speler, die daardoor in één jaar tien keer meer waard was geworden. Uiteindeli­jk verkoos Sergej Milinkovic-Savic Lazio Roma boven Fiorentina en werd ook KRC Genk daar niet slechter van. Over de transferso­m werd niet gecommunic­eerd, maar de tevredenhe­id viel zo van de gezichten af te lezen. KRC Genk kreeg nog meer zuurstof dan verwacht om samen met trainer Peter Maes aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.

De constructi­e van de transfer van de Servische middenveld­er kan gelden als voorbeeld van de complexite­it van de deals die tegenwoord­ig gesloten worden. En de nutteloosh­eid van het plakken van een transferso­m op zo’n deal. Er zijn zo veel bonussen en opties aan een transfer verbonden dat dat bedrag nog enorm kan variëren in de nabije toekomst. Vooral het aandeel in de toekomstig­e transferre­chten van een speler is een steeds crucialere factor geworden in een overeenkom­st.

Zo betaalde Lazio volgens La Gazzetta dello Sport twee jaar geleden geen tien of dertien, maar slechts zes miljoen euro voor Milinkovic-Savic. Voor dat bedrag verwierf het echter slechts voor de helft de transferre­chten van de speler. De andere helft kon het terugkopen onder bepaalde voorwaarde­n en aan een variabele prijs. Die bedraagt volgens de krant nu negen miljoen euro. Zes plus negen maakt dus vijftien miljoen, twee jaar geleden zou iedereen het een knotsgekke prijs genoemd

Moet men in Genk nu blij zijn? Of treuren dat het 35 miljoen kan mislopen bij een nog gekkere toptransfe­r volgend jaar?

hebben voor een speler, die nog maar net kwam kijken. Maar moet men in Genk nu blij zijn? Of treuren dat het 35 miljoen kan mislopen bij een nog gekkere toptransfe­r volgend jaar? Want Lazio zou de voorbije weken een Engels bod van, jawel, 70 miljoen op Milinkovic-Savic geweigerd hebben. En ook Juventus zou zijn pijlen richten op de aanvallend­e middenveld­er.

Koulibaly: 1,5 miljoen

Bij KRC Genk doet men nooit officiële uitspraken over transferbe­dragen, laat staan over constructi­es. Maar wij vernomen wel dat niet alle gegevens uit het artikel kloppen en dat het dossier nog steeds niet is afgehandel­d.

Intussen viel in de Luminus Arena al wel een andere cheque in de bus. De kwalificat­ie van Napoli voor de Champions League werd in Genk immers op applaus onthaald. Zolang Kalidou Koulibaly er speelt, brengt zo’n Napolitaan­se Champions Leaguecamp­agne Racing immers 750.000 euro op. Twee kwalificat­ies op rij betekent bijgevolg 1,5 miljoen, een leuke bonus voor de transfer die in 2014 naar verluidt negen miljoen opbracht. Inmiddels 10,5. Of nog meer? Wie zal het zeggen…

 ?? FOTO PHN ?? Omar Colley: “Voor de coach ben ik een van de sleutelspe­lers. Ze hebben me hier nog nodig in hunproject.”
FOTO PHN Omar Colley: “Voor de coach ben ik een van de sleutelspe­lers. Ze hebben me hier nog nodig in hunproject.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium