Het Belang van Limburg

“Mag ik die 400.000 euro niet zelf aan Club betalen?”

Club-huurling Dorin Rotariu moet match in tribune volgen door bizarre clausule

- Guillaume MAEBE

Het was even slikken voor Dorin Rotariu, toen hij merkte dat er dit seizoen geen plaats was voor hem bij Club Brugge. In Play-off 1 was de 22-jarige Roemeen nog één van de revelaties, straks zit hij als Moeskroen-huurling gewoon op de tribunes. Het gevolg van een bizarre clausule: als Moeskroen de speler opstelt tegen Club, moet het een boete van 400.000 euro betalen. “Mag ik die 400.000 euro eigenlijk zelf betalen?”, vraagt Rotariu zich af. Dorin Rotariu tast eens diep in zijn zakken, maar meer dan een pluisje vindt hij niet. “Jammer, maar ik kan nog altijd een bank overvallen.” Hij lacht ermee, maar wat had hij graag gespeeld tegen Club. “Het is gewoon allemaal wat vreemd”, vindt de Roemeen. “Ik heb nog nooit van zo’n constructi­e gehoord, betalen voor één match van een huurling. Het is echt spijtig dat ik niet kan meedoen. Niet zozeer omdat ik mij wil tonen aan Club Brugge, maar wel omdat ik zo snel mogelijk wil beginnen. Ik wil eindelijk eens een officiële match spelen.” Want tijd, dat heeft Rotariu dit seizoen naar eigen zeggen al genoeg verloren. Hij vatte het voetbaljaa­r bij Club later aan door interlandv­erplichtin­gen, maar tot ook maar één officiële speelminuu­t kwam hij nooit. Roti hoopte lang op een kans van nieuwe trainer Ivan Leko, maar het was pas na een gesprek met CEO Vincent Mannaert dat Rotariu besloot om alsnog van ploeg te veranderen. Het Deense Midtjyllan­d was concreet en ook nog een andere Belgische ploeg, maar uiteindeli­jk werd het Moeskroen, de club van landgenoot en zijn ex-trainer bij Dinamo Boekarest Mircea Rednic.

“Ik neem bij Club Brugge niemand iets kwalijk, maar het stoort me wel dat ik zo laat op de hoogte werd gebracht van mijn situatie.”

Niet met coach gesproken

“Met de trainer heb ik geen enkele keer gesproken. Geen enkele. Ik wist dat ik de eerste weken ging missen, omdat ik nog verplichti­ngen had met Roemenië, maar ik had wel gehoopt om toch één keer een echte kans te krijgen. Die is er nooit gekomen. Niemand legde me ook uit waarom ik steeds naast de selectie viel, waardoor ik bleef hopen op een kans. Op het einde van de transferpe­riode had ik dan toch een gesprek met Vincent Mannaert, waarin duidelijk werd dat ik niet veel aan spelen zou toekomen. Ik moest nog snel een andere ploeg zoeken. Op mijn leeftijd moet je spelen, hé. Ik kon het risico niet lopen om mijn plaats bij Roemenië helemaal te verliezen.” Rotariu - nog een revelatie in Play-off 1 - zou fysiek onvoldoend­e in orde geweest zijn. De Roemeen ontkent: “Ik had op de dag van de testen last van mijn maag. Ik voelde me duizelig en ik had gezegd dat ik de proeven niet aan honderd procent kon uitvoeren. Daardoor was de uitslag niet zo goed. Als die testen twee dagen later hadden plaatsgevo­nden, dan waren ze een pak beter geweest. Nog niet perfect, maar beter.”

MOESKROEN - CLUB BRUGGE

 ?? FOTO PMA ?? Dorin Rotariu: “Ik neem bij Club Brugge niemand iets kwalijk, maar het stoort me wel dat ik zo laat op de hoogte werd gebracht van mijn situatie.
FOTO PMA Dorin Rotariu: “Ik neem bij Club Brugge niemand iets kwalijk, maar het stoort me wel dat ik zo laat op de hoogte werd gebracht van mijn situatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium