Het Belang van Limburg

“Overtuigd

EN STANDARD MAKEN ZICH OP VOOR EEN HETE AVOND

- Bob FAESEN

Voor verfijnd voetbal moet u zondag niet op Sclessin zijn. De Waalse derby tussen Standard en Charleroi zal er een worden van passie en strijdlust. Een absolute must win voor de Rouches, die deze week op verschille­nde manieren op scherp zijn gezet door hun eigen aanhang. “Ik nerveus? Nee, alles is normaal hier. Ik ben nergens bang voor”, reageert trainer Ricardo Sa Pinto, die verder op de rol van de media focust. “Jullie zetten te veel druk op deze ploeg.” Ricardo Sa Pinto het een normale week noemt, is het dat natuurlijk niet. De Portugees zal zelf geschrokke­n zijn van de twee 4-0-verliespar­tijen die hij tegen Zulte Waregem en Club Brugge opliep. Supporters konden die ook maar moeilijk verkroppen. Heel de week sierden niet mis te verstane spandoeken de omgeving van Sclessin en de Académie. Kleine bloemlezin­g: De enige constante is jullie incompeten­tie, Kudde schapen te koop of 10/09: win of sterf. Hate RCSC.

De fanatieke supporters­groepen Ultras Inferno en PHK hebben inmiddels de strijdbijl begraven. Zij beloofden eerder deze week via een communiqué hun volledige steun.

“We wilden na de wanprestat­ie in Brugge ons ongenoegen laten blijken aan de spelers, de staf en het bestuur. Nu is het moment weer gekomen om ons als één man achter de ploeg te scharen. We verwachten van elke Standard-supporter hetzelfde”, viel er te lezen.

Tous ensemble

Vanuit de overkoepel­ende supporters­groepering La Famille des Rouches klonk eenzelfde verhaal na een vergaderin­g met het bestuur, Sa Pinto, Mpoku en PocogHoewe­l

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium