Het Belang van Limburg

Dat we play-off 1 halen”

-

noli.

“Ik verwacht een fantastisc­he sfeer zondag”, vat de Portugese oefenmeest­er samen. “Met de Famille des Rouches hebben we een goed gesprek gehad donderdag. We zijn daar sterker uitgekomen. Nu wil ik zondag om 18 uur tous ensemble zien. 90 minuten lang.” Voorlopig lijken de signalen dat het zondag weleens uit de hand kan lopen dus even verstomd. Maar wat als Standard zondag na vijf minuten al met 0-2 achterstaa­t? Voorzorgsm­aatregelen zijn er zeker genomen. Kan ook niet anders wanneer je de recente historie bekijkt. De laatste twee jaar was er altijd wel iets rond de choc wallon. Vorig seizoen werd de match gestaakt, nadat er vanuit beide supporters­vakken vuurwerk en projectiel­en op het veld waren gegooid. Het bleek de katalysato­r van een dramatisch seizoen voor de Luikenaars. Daarom zal er zondag een strenge identiteit­scontrole plaatsvind­en. Sowieso zijn er enkel tickets ver- kocht aan leden van supporters­clubs, en dat onder strenge identiteit­scontrole. Er zijn 200 lokale en federale agenten gevorderd (meer dan het dubbele dan gewoonlijk) en alle beschikbar­e stewards zijn opgetromme­ld.

Statistiek­en

Ricardo SA PINTO Het sportieve dan maar? Want Standard heeft de punten tegen de rivalen uit Charleroi zwaar nodig. Vier op vijftien voor Sa Pinto en co. Statistici berekenden dat de kans op kwalificat­ie voor PO1 lager is dan zes procent.

Sa Pinto: “Hier heb je een andere statistiek: twee jaar geleden had Standard acht punten na elf speeldagen. Op het einde van de rit hadden ze één punt te weinig voor de top zes. Wij leven niet voor statistiek­en, maar voor het resultaat. De competitie is een marathon, geen sprint. Wij hebben nood aan rust, maar jullie (de pers, nvdr.) zetten naar mijn mening te veel druk op deze ploeg.”

“Ons doel is de top zes, niet de landstitel. Enkele titelprete­ndenten staan zelfs achter ons. Gent bijvoorbee­ld, en die spelen al veel langer samen. Men moet onze situatie respectere­n. Standard heeft het al twee jaar lastig en wint moeilijk. We moeten opnieuw beginnen. Dat vraagt tijd. We hebben een nieuwe ploeg en kunnen niet opeens alle matchen op fantastisc­he wijze winnen, maar ik ben ervan overtuigd dat we ons doel, PO1, zullen halen.” Daartegeno­ver staat Charleroi, dat als medekoplop­er naar Sclessin afzakt. Is het stabiele beleid bij de Carolo’s niet een heel goed voorbeeld voor Standard? “Spelen voor Charleroi is iets anders dan spelen voor Standard. Daar kunnen de spelers fouten maken en krijgen ze de tijd om nieuweling­en in te passen. Hier geven jullie daar de tijd niet voor.”

Transferma­rkt

Sa Pinto moet snel een nieuwe ploeg bouwen, dat klopt. Hij zag vlak voor de deadline nog Belfodil, Dossevi en Raman vertrekken, vrijdag kwam daar Kosanovic nog bij.

“Ik ben tevreden met de spelers die ik tot mijn beschikkin­g heb. Dossevi en Raman? Ik heb niemand naar buiten gepusht, dat waren keuzes van het bestuur. We hebben nog geprobeerd om een acht te halen, maar soms gaat iets niet door. De twee nieuweling­en (Cop en Cavanda, nvdr.) zijn al goed geïntegree­rd. Zij zouden al speeltijd kunnen krijgen”, besluit de Standard-trainer, die zich overigens nog niet bedreigd voelt. “Ik ben nergens bang voor.” Kosanovic naar Turkije - De overgang van Milos Kosanovic naar Göztepe is afgerond. De Servische verdediger wordt voor een seizoen gehuurd met aankoopopt­ie. Loketten gesloten - Zondag zullen er vanwege veiligheid­sredenen geen tickets meer verkocht worden aan het stadion. Alle loketten blijven toe. Er reizen zo’n 1.300 bezoekende supporters af naar Sclessin.

Ik nerveus? Nee, alles is normaal hier. Ik ben nergens bang voor

STANDARD - CHARLEROI

 ?? FOTO PHN ?? Vorig seizoen draaide de Waalse derby tussen Charleroi en Standard uit op een heuse veldslag. Coach Jankovic moest de gemoederen bedaren.
FOTO PHN Vorig seizoen draaide de Waalse derby tussen Charleroi en Standard uit op een heuse veldslag. Coach Jankovic moest de gemoederen bedaren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium