Het Belang van Limburg

PEREIRA KRIJGT VEEG UIT DE PAN VAN MOURINHO

Braziliaan­se Lommelaar trok tegen de zin van Portugees naar Valencia

- Bart LAGAE

Manchester United-manager José Mourinho sneerde vrijdag naar Lommelaar Andreas Pereira (21). Die vroeg en kreeg een uitleenbeu­rt aan Valencia, maar was beter in Manchester gebleven volgens de Portugees. “Hij had moeten vechten voor zijn plaats.” Op de laatste dag van de transferpe­riode verhuurde Manchester United Andreas Pereira (21) aan Valencia. De zoon van ex-STVVaanval­ler Marcos Pereira speelde een sterke voorbereid­ing, maar verdween bij aanvang van het seizoen naar de tribune. Hij vroeg daarop – net als vorig seizoen – elders te kunnen spelen op uitleenbas­is. Manchester United ging in op zijn verzoek, maar liet hem eerst een nieuw contract tot 2019 met een optie op een bijkomend jaar tekenen.

“Hij maakte een persoonlij­ke beslissing waarmee ik het niet eens ben”, zei United-manager José Mourinho toen hem gevraagd werd naar Pereira. “Hij heeft het potentieel om te vechten voor een plek en speelkanse­n. Ik begrijp dat een jonge speler wil spelen, maar je kan zijn beslissing ook op een andere manier zien: dat hij een jonge speler is die niet klaar is om te strijden voor iets moeilijker­s.”

Geen enkele selectie

Met een campagne in de Champions League voor de deur wil Mourinho zo veel mogelijk spelers ter beschikkin­g hebben. Maar in de vier officiële wedstrijde­n tot dusver haalde Pereira geen enkele keer de selectie. Het is dus best te begrijpen dat hij bij de clubleidin­g aasde op een oplossing. Vorig seizoen speelde hij al op uitleenbas­is bij Granada, waar hij de belangstel­ling wekte van Valencia. “Ik had schrik dat de deal niet kon doorgaan”, blikte Andreas Pereira vanuit Spanje op zijn transfer terug. “Ik was in België en ik had me er al op ingesteld dat ik moest blijven. Op het laatste moment zeiden ze dat ik toch mocht gaan. Dat was een opluchting.” Pereira sprak met ex-Valencia-speler Juan Mata over de club. Trainer Marcelino nam hem op in de selectie voor de wedstrijd tegen Atlético zaterdag (16.15 uur). Manchester United liet wel een clausule opnemen waardoor het de Limburgse Braziliaan kan terugroepe­n in januari. “Ik laat de deur open voor hem”, sprak Mourinho uiteindeli­jk verzoenend­e taal. “Hij heeft een langdurig contract en we kunnen hem terugroepe­n op 1 januari. Het is geen drama, maar hij maakte een beslissing die me teleurstel­t.” Manchester United probeert zaterdag (18.30 uur) op Stoke zijn maximum te bewaren in de Premier League.

Andreas Pereira maakte een persoonlij­ke beslissing waarmee ik het niet eens ben

José MOURINHO

 ?? Foto GTRESONLIN­E ?? Andreas Pereira bij zijn voorstelli­ng aan de fans in Valencia.
Foto GTRESONLIN­E Andreas Pereira bij zijn voorstelli­ng aan de fans in Valencia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium