Het Belang van Limburg

Ven is groot”

Wauters ziet vierde Lotto-renner zegevieren

-

middelde stijging van 9,8 procent en maximale stijgingen van bijna 24 procent. “Tja, je moet erover, of je nu wilt of niet”, haalt Vanbilsen de schouders op. “Ik ben geen pure klimmer en zit er dus zeker niet op te wachten. Maar klagen heeft geen zin. Je weet trouwens aan het begin van de ronde dat zulke bergen op het parcours liggen. Een voordeel voor mij is wel dat ik nooit eerder de Angliru over moest. Ik weet dus niet waaraan ik mij moet verwachten. Mijn doel is enkel om binnen de tijdslimie­t aan te komen.”

Je zou voor minder aan de volgwagen gaan hangen, zoals de

Klim Schophemer­heide Magnebos Rullen

De Planck Ulvend Kasteelstr­aat Burchtheuv­el Slingerber­g Muizenberg Letenberg

Plaats ’s-Gravenvoer­en Sint-Pieters-Voeren Sint-Pieters-Voeren Sint-Martens-Voeren Sint-Martens-Voeren Teuven Borgloon Kanne

Kanne

Bilzen AG2R-renners Geniez en Denz eerder deze week deden op een zoveelste Spaanse beklimming. Ze werden voor die actie prompt naar huis gestuurd. “Ik kan er wel inkomen dat ze dat gedaan hebben”, besluit Vanbilsen. “Als je volledig op je limiet zit en er dan plots een auto komt voorbijger­eden, is het aanlokkeli­jk om voor een moment de spanning van je spieren weg te nemen door even vast te grijpen. Ik geef toe dat ik soms ook in de verleiding gebracht wordt. Maar regels zijn regels. Al doe je het maar voor twee seconden, dat is al voldoende om uit de wedstrijd gezet te worden.”

Lengte 2.200 m 2.000 m 1.000 m 1.600 m 2.000 m 1.200 m 480 m 700 m 700 m 500 m Hoogte- verschil 107 m 102 m 65m 82m 93m 75m 41m 46m 43m 35m Gem. % Max. % Lotto Soudal leeft op een wolk in deze Vuelta. Thomas De Gendt zorgde al voor de vierde ritzege op Spaanse wegen. Ploegleide­r Marc Wauters stond telkens mee aan het roer. “Alles begint met het winnen van die eerste etappe”, verklaart Wauters het succes van zijn renners. “Dan valt er zoveel stress van de jongens af dat alles plots een pak vlotter loopt. Zo vlot dan we nu zowaar tweemaal op rij winnen. En dat met een stel vrijbuiter­s. Zo zie je maar wat er allemaal lukt als je eenmaal in die goede flow zit.”

 ??  ??
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Dit weekend troepen weer duizenden wielerfans samen op de flanken van de Angliru. Op het ‘monster van Asturië’ zal de Vuelta in zijn definitiev­e plooi vallen.
Foto PHOTO NEWS Dit weekend troepen weer duizenden wielerfans samen op de flanken van de Angliru. Op het ‘monster van Asturië’ zal de Vuelta in zijn definitiev­e plooi vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium