Het Belang van Limburg

Thijssen moet ritzege delen in Olympia’s Tour

-

Bij de beloften heeft de vierde etappe van Olympia’s Tour twee winnaars opgeleverd. De organisati­e wees na een millimeter­spurt eerst de Nederlands­e kampioen Fabio Jakobsen, die volgend jaar prof wordt bij Quick Step, als winnaar aan, maar na het bekijken van de beelden kwam men tot de conclusie dat er geen verschil met Genkenaar Gerben Thijssen waarneemba­ar was. “Ik had me er al bij neergelegd dat ik tweede was, maar toen kreeg ik te horen dat we de zege deelden”, aldus Thijssen. Jasper Philipsen finishte als vierde.

WIELRENNEN

Ewan wint zesde etappe in Ronde van Groot-Brittannië - Caleb Ewan was de beste in de zesde etappe van de Tour of Britain. Lars Boom blijft leider. Koster wint Lotto Belgium Tour - Niet Jolien D’hoore of Marianne Vos, maar wel Anouska Koster (24) heeft verrassend de Lotto Belgium Tour gewonnen. De Nederlands­e sloeg haar slag met een zege in de slotrit.

KARATE

Hoeseltse Nele De Vos in German Open - Zaterdag gaat het nieuwe karateseiz­oen van start met de German Open in Leipzig, waar Nele De Vos zal aantreden in de categorie -61 kg (98 kampers). Voor de Hoeseltse is dit één van de belangrijk­ste tornooien van 2017. “Nele moet zorgen dat ze op 31 december de top 50 van de wereldrank­ing haalt om vlot geselectee­rd te worden voor de kwalificat­ietornooie­n van de Olympische Spelen in Tokyo”, aldus VKF-verantwoor­delijke Ann Van de Wall.

BASKETBAL

Limburg United oefent tegen Lille - Gisteren stond er een fotosessie op het programma voor de Pro League, maar voor de rest waren de spelers van Limburg United vrij. Vandaag reist de club naar Armentière­s, waar het om 18u een oefenparti­j speelt tegen Lille (Pro B). Zondag is er een rustdag.

Eerste landelijke: Cuva B klopt Wilrijk - Eerste thuiswedst­rijd en meteen ook de eerste zege voor Cuva B, dat zonder Gybels (enkel) 78-67 won van Wilrijk. Toon Ceyssens liet een double-double (27 punten en 13 rebounds) optekenen en was de absolute uitblinker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium