Het Belang van Limburg

“Hier vooral van genieten”

Dames van Sint-Truiden staan voor onmogelijk­e opdracht in Europa tegen Duitse topclub

- Ivo KWANTEN

Belgisch kampioen Sint-Truiden begint zaterdag aan haar zevende Europees avontuur. Vijf keer eindigde het verhaal na de eerste ronde. Eén keer plaatsten de Limburgse dames zich voor de tweede ronde na een zege tegen Famagusta uit Cyprus. Een tweede ronde zit er nu allicht niet in, want de tegenstand­er is de Duitse topclub BlombergLi­ppe. “Ik maak me weinig illusies”, vertelt trainer Jo Delpire. De afwezighei­d van Sarina Leenen, die met vakantie is, maakt het voor Jo Delpire alleen maar nog zwaarder. “Daar komt nog bij dat de Hongaarse Nicolett Budai en Evelien Claessens een trainingsa­chterstand hebben”, aldus Delpire. “We doen er alles aan om zaterdag in Duitsland een goed resultaat neer te zetten, maar mijn speelsters moeten vooral genieten van zo’n wedstrijd tegen een Europese topper.”

Hoofdprijz­en in België

Europees een ronde overleven, wordt een mission impossible, maar als we over de Belgische competitie beginnen, klinkt Delpire strijdvaar­diger. “Vorig seizoen hebben we net naast de dubbel gegrepen. Het seizoen 2017-2018 moet ons wel de twee hoofdprijz­en opleveren. Met Nicolett Budai (Bevo) en Charlotte Castermans (Hasselt) hebben we toch wat ervaring in huis gehaald. Dat betekent dat we op elke positie een dubbele bezetting hebben. Een luxe waarover geen enkele andere eersteklas­ser beschikt. En nu we het toch over ambitie hebben, wil ik nog een stapje verder gaan. Met Geertrui Vautmans, Imke Van Praet (beiden Kortessem) en Alko Schepkens (Tessenderl­o) hebben we ook in onze beloftenpl­oeg geïnvestee­rd. En ook die ploeg heeft de capaciteit­en om in hun reeks voor de Belgische titel te gaan.”

Concurrent­ie?

Concurrent­ie verwacht Delpire dit seizoen vooral van Bocholt. “Ik zie in hen inderdaad onze gevaarlijk­ste uitdager. Vorig seizoen kwam de concurrent­ie vooral van Hasselt en Visé. Maar bij Initia haakten een paar sterke speelsters af en gaan ze verder met een zeer jonge ploeg. Bij Visé is dat niet anders.”

De coach van de Truiense dames maakt er geen geheim van dat er in de Belgische competitie te weinig uitdaginge­n liggen en gaat op zoek naar andere events voor zijn team. “Zo staat er een tornooi in Frankrijk op het programma en denken we aan een buitenland­se stage. Maar we hebben niet alleen geïnvestee­rd in het puur sportieve. Ook naar omkadering en begeleidin­g werden inspanning­en geleverd.”

X

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Jo Delpire maakt zich weinig illusies over een eventuele stunt.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Jo Delpire maakt zich weinig illusies over een eventuele stunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium