Het Belang van Limburg

“Stap voor stap groeien”

Limburgse derby is ook duel tussen Truienaren DANNY BOFFIN en WOUTER VRANCKEN

- Jos MISCORIA/Piet DINGENS

Met Patro-Lommel staat zaterdagav­ond de enige Limburgse derby in de hoogte amateurkla­sse op de affiche. Trainers Danny Boffin (Patro) en Wouter Vrancken (Lommel), volbloed Truienaars en ooit ploegmaten in één van de glorieseiz­oenen van STVV, kregen op het balkon van Grand Café Stayen enkele stellingen voorgescho­teld. Akkoord of niet akkoord?

ALS SPELER HEBBEN JULLIE HET ONDERSTE UIT DE KAN GEHAALD.

Boffin: “Niet akkoord. Van bij de jeugd moest ik opboksen tegen vooroordel­en dat ik te klein en te licht was. Pas toen trainer Waseige bij STVV niet de sterke Wilmots, maar die kleine op de flank’ kwam weghalen, was ik gelanceerd. In het buitenland zat er meer in. Na Metz kon ik naar PSG en Marseille. Maar ik mocht niet zomaar naar de concurrent­ie. STVV kon wel. Het blijft een gemiste kans.” Vrancken: “PSG liep zo de Neymar van toen mis. (lacht). Wat mezelf betreft, ga ik wel akkoord met de stelling. Ik was niet de meest verfijnde sjotter, moest het vooral doen op karakter. Toch speelde ik veertien jaar in eerste nationale. Met vijf clubs. FC Twente toonde ooit interesse. Maar STVV vroeg zomaar eventjes 60 miljoen Belgische frank, voor een jonge gast van 20.(lacht) Toch vind ik het geen gemiste kans. Ik ben tevreden over mijn carrière.”

ALS TRAINER ZIJN JULLIE BEWUST HELEMAAL ONDERAAN DE LADDER BEGONNEN IN PROVINCIAL­E.

Vrancken: “Akkoord. Hoewel, niet echt bewust. Op het einde van mijn spelerscar­rière zag ik veel schijnheil­igheid in het voetbalwer­eldje. De eindronde met vierdeprov­incialer Gravelo was een vriendendi­enst. Die verliep zo voorspoedi­g dat ik er een seizoen aan vast breide. Op dat niveau kan je geen buitenspor­ige eisen stellen. Dus ook niet het bier uit de frigo weglaten.”

Boffin: “Neen, want dan bestel je je doodskist al.” (lacht)

Vrancken: “Inderdaad, maar ik vond het juiste evenwicht en we hadden altijd veel volk op training. Stap voor stap groeide ik als coach, later ook bij THES. Een fijne en leerrijke periode.” Boffin: “Ik ga niet akkoord. Als T2, T3 en beloftentr­ainer bij STVV en later Tienen, had ik veel voldoening. Provincial­e was geen succes. Bij een aanbod van Alken twijfelde ik eerst, omdat mijn jongste broer er speelde. Hoewel hij een plaats in die ploeg verdiende, wist ik dat commentaar zou volgen. Na zes weken stopte ik. Te frustreren­d ook. Je wist nooit hoeveel spelers er naar de training kwamen. Tactische uitleg was ook zinloos, want de meerderhei­d wist niet waarover het ging.”

VOOR VRANCKEN IS LOMMEL EEN PROMOTIE OP WEG NAAR EERSTE.

Vrancken: “Akkoord. Ik trainde tot dusver in elke lagere reeks. Met Lommel mik ik dus weer een stapje hoger. Ik heb ambitie als trainer, maar ben niet obsessief met mijn carrière bezig. Ik leef in het moment, wil het goed doen waar ik zit, zonder stappen over te slaan.”

PATRO HEEFT BOFFIN VANONDER HET STOF GEHAALD.

Boffin: “Akkoord. Ik zat in de vergeethoe­k. Overal waar ik me kandidaat stelde, was het net niet. Ik was juist bij Bolderberg toen Patro belde. In een gesprek van twee uur kon ik voorzitter Woo overtuigen en hij mij. Een hemelsgesc­henk.”

VRANCKEN MOET WEER PROMOVEREN: DE DRUK IS GROOT

Vrancken: “Akkoord. Om zijn status van profclub te behouden, moet Lommel zo snel mogelijk weer naar 1B. Natuurlijk is er dan druk, maar je moet met de situatie kunnen omgaan. Sportief directeur Tom Van Imschoot leverde goed werk. Een zestal basisspele­rs vertrokken, maar er is ook een goede mix talentvoll­e jeugd en ervaring binnengeha­ald. We weten ook dat ons elke week heel gemotiveer­de tegenstand­ers wachten.”

ALS PATRO ERIN BLIJFT, KRIJGT BOFFIN EEN STANDBEELD.

Boffin: “Akkoord. Op een drietal spelers na verdween de hele ploeg en de ervaring. Vooral Ruben Janssen, de beste centrale verdediger van de reeks, laat een leemte achter. Hoewel voorzitter Woo op termijn naar 1B wil, is het nu nog strijden voor het behoud. Het is aan ons om de jongens te overtuigen dat er tegen elke ploeg iets te rapen valt. Ook tegen favoriet Lommel.”

PATRO

Bannister is twijfelach­tig. Cosse is geschorst. Van Rijswijk hervatte de training, maar mist ritme. Wanya, Quarcoo en Depret blijven in de lappenmand. Nieuwkomer Hamzaoui is nog niet speelgerec­htigd.

DE KERN: Brullot,Lagrib,Emanet,Tsirlidis,Demirci,Claessens,Boiten,Hoebregs,Ella Ella,Wielemans,Vardic,Cavus,Bannister(?), Harris,Rubanguka,Allegria,Aerts,Shahram. (jmi )

LOMMEL SK

Sam Valcke (knie) zal er ook tegen Patro niet bij zijn. Simon Vermeiren is onzeker. De aanvaller ondervindt nog steeds hinder van een trap op de enkel.

DE KERN: Clepkens, Daniëls, Ket, Neven, Ruyssen, Cauwenberg, Gueroui, Deferm, Scheelen, De Bruyn, Gaethofs, Vermeiren (?), Sula, Vermijl, Swers, Renson, Brebels, Maus, Swerten. (pidi)

 ?? FOTO TP ?? Wouter Vrancken en Danny
Boffin waren ooit ploegmaats in één van de glorieseiz­oenen van STVV.
FOTO TP Wouter Vrancken en Danny Boffin waren ooit ploegmaats in één van de glorieseiz­oenen van STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium