Het Belang van Limburg

“Papa is extra streng voor mij”

Ruwe diamant Jente Weckx ontbolster­t

- Marc TRUYERS

Eén van de opvallends­te figuren van de eerste speeldag was ongetwijfe­ld Jente Weckx. Niet enkel zijn drie doelpunten waren spraakmake­nd, maar ook de natuurlijk­e flair waarmee ‘de Hans Vanaken van Heur-Tongeren’ over het veld flaneert, verraadt dat de fusieploeg een ongeslepen diamant in haar rangen heeft. “Eigenlijk heb ik zondag niet veel gemerkt dat we een reeks hoger aan de slag waren, al kan dat ook aan de tegenstand­er hebben gelegen.”

Het typeert de no-nonsense-mentalitei­t van de 20-jarige middenveld­er, die na vijf jaar STVV twee seizoenen bij Hades-Hasselt voetbalde.

“In Hades heb ik enkele maanden met de A-kern mogen meetrainen en ook wel een paar keer op de bank gezeten, maar een echte kans heb ik er niet gekregen”, aldus Weckx, die dan ook terugkeerd­e naar de club waarin hij zijn eerste voetbalkun­stjes leerde. Aanvankeli­jk was de bank ook zijn lot, tot trainer Hoste hem in december 2016 in het elftal dropte. “We speelden drie goede wedstrijde­n op rij, waarin we negen op negen behaalden. De coach had geen reden meer om zijn elftal nog te wijzigen. Sindsdien heb ik alles gespeeld. Mijn duelkracht, techniek en passing zijn mijn sterke punten, maar ik moet veel beter leren koppen”, lacht Weckx bijna verontschu­ldigend. “Ja, ik weet het. Als je 1,94 meter bent, word je veronderst­eld te heersen in het luchtruim, maar ik werk eraan op training. Mijn vader, die vroeger ook heeft gevoetbald, geeft mij tips hoe ik gerichter kan koppen. Soms oefenen we nog in de tuin.” Papa Geert speelt als sportief verantwoor­delijke trouwens een prominente rol bij de promovendu­s. “Ik heb daar geen voor- of nadeel van. Ik probeer mijn selecties te rechtvaard­igen met prestaties op het veld”, snoert de tweedejaar­sstudent management-assistent aan de PXL eventuele criticaste­rs de mond. “Hij behandelt me net als elke andere speler. Eigenlijk is hij zelfs extra streng voor mij. Zondagavon­d kreeg ik eerst te horen wat niet goed was. Op termijn haal ik daar wel voordeel uit.” Weckx verwacht zich zondag aan een zware dobber. “Tegen Pelt gaat het knokken worden voor ieder stukje grond. Na hun toch wel zware thuisneder­laag tegen Bilzen-Waltwilder gaan ze gebrand zijn om iets recht te zetten. Gelukkig hebben we met Thomas Creemers (ex-Pelt, nvdr.) de ideale informatie­bron in huis. Hij heeft ons gezegd in welke formatie ze spelen en de negatieve en positieve punten opgelijst.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Jente Weckx blaakt van vertrouwen.
Foto TOM PALMAERS Jente Weckx blaakt van vertrouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium