Het Belang van Limburg

“Blij er weer bij te zijn”

ROBRECHT PETRONCIAN­A eindelijk terug na zwaar auto-ongeval

- Jos CASTERMANS

Robrecht Petroncian­a is niet weinig blij dat hij eindelijk weer op een bepaald niveau kan voetballen. In april 2016 knalde hij na een personeels­feest met de wagen tegen een boom. Robrecht en z’n toenmalige vriendin Jasmijn kwamen zwaar gehavend uit de brokstukke­n en er wachtte hen een lange revalidati­e. “Maar alles is goed gekomen. Zowel met mij als met Jasmijn”, zegt de verdedigen­de middenveld­er van Bregel. Vorig weekend in Zepperen stond hij voor het eerst weer in een eerste ploeg. Als rechtsacht­er weliswaar, maar daar maalde Robrecht niet om. Heup uit de kom, enkel gebroken, kraakbeen moeten verwijdere­n, buikspiere­n afgescheur­d. “Jasmijn had een hersenlets­el opgelopen en lag zelfs even in coma”, blikt Petroncian­a terug. “Haar herstel heeft redelijk lang geduurd, maar nu gaat ze weer naar school. Het was een moeilijke periode met ups en downs. Je hebt dan de steun van je ouders, familie en vrienden dik nodig. Ook voor mijn ouders zelf is het een moeilijke tijd geweest, want ik ben hun enig kind.”

Op het moment van het ongeval speelde Petroncian­a bij Wellen. Vorig seizoen had hij bij Termien getekend. “Geen enkele match met de eerste ploeg gespeeld. Alleen op het einde een vijftal keren met de beloften meegedaan, maar toen hebben ze botoedeem ontdekt. Ik heb dan verder moeten rusten. Bij Bregel heb ik de voorbereid­ing meegemaakt. De flexibilit­eit van mijn enkel is iets minder, maar ik ondervind zowel van mijn heup als mijn enkel geen last meer.” Petroncian­a werd bij z’n vorige ploegen Wellen en Gellik doorgaans als verdedigen­de middenveld­er uitgespeel­d. Een veelbelove­nde middenveld­er trouwens. “Dat de trainer me zondag op de rechtsback heeft gezet, maakt me niks uit. Als je zo lang niet meer op dit niveau hebt gespeeld, ben je blij dat je er weer bij bent. Conditione­el zit ik goed, maar de balbehande­ling en de visie naar voor moeten beter. Ik wil weer de oude Petroncian­a worden. Dat lukt wel. Ik ben toch nog jong.”

“Ik hoop dat het bij Bregel een beter seizoen wordt dan het vorige. Bij de eerste acht moet kunnen. Ik denk zelfs dat er voldoende kwaliteit is om iets hoger te mikken. Wel mogen we niet te veel geblesseer­den krijgen, want de kern is klein. Nu spelen we onze eerste match in onze nieuwe accommodat­ie. We moeten voluit voor de drie punten gaan, al is Jeuk nooit een makkelijke tegenstand­er.”

 ?? FOTO DD ?? Robrecht Petroncian­a.
FOTO DD Robrecht Petroncian­a.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium