Het Belang van Limburg

“Veel clubs aan mekaar gewaagd”

KURT CZORNYJ ziet zijn vroegere ploegmaat MAURO SIMONE terug

- Eddy STIENISSEN

Opglabbeek en As-Niel schoten uitstekend uit de startblokk­en met winst tegen respectiev­elijk Umitspor en Grimbie. Vanavond mogen ze in het onderlinge burentreff­en uitmaken wie de sterkste is. De trainers, die tien jaar geleden bij Eisden Dorp nog in dezelfde zaalvoetba­lploeg speelden, kijken er alvast naar uit. Blijkbaar leeft Mauro Simone toch meer ontspannen toe naar deze derby dan zijn oude makker Kurt Czornyj. “Natuurlijk ga je liever naar Opglabbeek met een winstmatch op zak”, geeft hij toe. “In die optiek was de klinkende zege tegen het hoger aangeschre­ven Grimbie 69 (4-0, nvdr.) een geweldige opsteker. Of ik dat verwacht had? Ach, je kent als trainer de kwaliteite­n van je groep. Maar iedere match blijft een gok, een stap in het onbekende. Je bereidt je groep zo optimaal mogelijk voor, maar je hebt nu eenmaal alles niet in de hand.”

“Kijk eens naar vorig seizoen”, aldus nog Simone. “We zaten toen met liefst vijf geschorste kernspeler­s. De nasleep van wat er zich het seizoen voordien tegen Ven Maaseik voordeed, weet je? Toen ook Caccamese en Sandro Muto nog uitvielen, leek het seizoen om zeep. Maar de jongeren die toen hun kans hebben gekregen, grepen die met beide handen. Met de titel alstublief­t! Op dat elan borduren we nu verder in de nieuwe fusieclub. We beschikken over een schitteren­de accommodat­ie en we bieden gelijke kansen voor iedereen. Zo stonden

Iedere match blijft een stap in het onbekende

Mauro SIMONE Trainer van Opglabbeek er zondag slechts drie spelers van ons kampioenen­team in de basis. Iedereen voelt zich hier thuis en de club heeft echt de wind in de zeilen. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat het iedere week vlot zal lopen.”

Karakter

Van dat laatste weet de trainer van Opglabbeek, Kurt Czornyj, alles.

“Ons vorig seizoen was desastreus”, geeft hij toe. “Daarom hebben we spelers met karakter binnengeha­ald. In iedere lijn staat er iemand die de groep op sleeptouw kan nemen. We rekenen dit jaar dan ook op een mooi eindklasse­ment. Aan boude uitspraken waag ik me niet meer, want vele teams zijn aan mekaar gewaagd. Maar het zou een enorme ontgoochel­ing zijn als we geen eindronde zouden halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium