Het Belang van Limburg

Bontje wil hoge ogen gooien met Achel

-

Dit weekend staan de 1/32ste finales van de beker van België volleybal geprogramm­eerd. Voor Avoc Achel geldt de komst van Walhain (ook liga B) zaterdag (20.15u) als eerste test van het nieuwe seizoen. “We kenden een goede voorbereid­ing. Het vertrouwen is er om net als vorig seizoen ver te geraken in de bekers en opnieuw kampioen te worden”, zegt Rob Bontje (foto), die overkwam van Noliko Maaseik. Achel, vorig jaar kampioen in Liga B, bond haar sterkhoude­rs langer aan zich. Meer nog, voor komend seizoen haalde het met onder meer de Nederlands­e ervaren middenblok­ker Rob Bontje extra kwaliteit binnen. Vorig jaar strandde Avoc in de Beker van België net voor de kwartfinal­es na verlies tegen Maaseik. Dit seizoen wil de club mits wat geluk met de loting verder geraken. Eerste horde die daarvoor zaterdagav­ond genomen moet worden; is het Waalse Walhain. “Eerlijk gezegd ken ik vrij weinig van die ploeg. Maar in eigen huis en na een goede voorbereid­ing hebben we er vertrouwen in dat we het straks halen”, aldus toptransfe­r Rob boem boem Bontje. “Vanaf het eerste moment hebben we pittig getraind. We hebben snel stappen gezet. Ook de afstelling op spelverdel­er Tim Verschuere­n verliep steeds beter. De oefenwedst­rijden, met onder meer winst tegen Guibertin (Liga A, nvdr), gaven moed. Iedereen is fit, het team is klaar voor een eerste test. Eigenlijk hoop ik dat we zo snel mogelijk eens in een moeilijke situatie terecht komen. Dan wordt het duidelijk of we ook oplossinge­n kunnen vinden”, aldus de Nederlande­r, die zich meteen welkom voelde in Achel. “Er heerste een open communicat­ie en de jongens namen me direct op in de groep. Dit team past uitzonderl­ijk goed bij elkaar. Er is een brede mix van jonge talenten, jongens van rond de 25 jaar en wat oudere gasten die ervaring brengen. Ik heb vertrouwen in een mooi seizoen. Al zijn de voorgaande topprestat­ies uiteraard geen garantie voor nieuwe successen.”

Met Bontje haalde Achel een opvallende naam binnen. “Avoc is waar ik vooraf naar zocht. Hier ben ik niet meer fulltime met volley bezig, maar toch op een hoog niveau. Ik hoop de club mee kampioen te maken en de gretige jongens rondom me iets bij te leren.”

Wara Genk

De mannen van Wara Genk A (Liga B) treden zaterdag in de 1/32e finale van de Beker van België aan tegen Gavere. “We gaan voor de winst”, aldus trainer Tom Janssen. “Minstens 2 rondes overleven is onze ambitie. Jammer dat Jan Kriekemans (afgescheur­de achillespe­es) dit seizoen wellicht niet in actie komt.”

Vrouwen

Uvoc Uikhoven (vrouwen Liga B) bekampt zondag reeksgenoo­t Tchalou Volley. “Onze voorbereid­ing was vrij pover door een combinatie van herexamens, blessures en beachvolle­y”, vertelt coach Rene Frissen. “Jolien Louis beacht dit weekend in Vulcano en is er dus niet bij. Ine Willen en Celine Truyen zijn onzeker, Kaatje Moureau is wel van de partij zijn.”(la/rkb)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium