Het Belang van Limburg

Weer inbraak in jeugdhuis

Bestuur dreigt beelden van dief aan politie te bezorgen

- Koen LUTS

Al voor de zoveelste keer kreeg Jeugdclub Beverlo deze week ongewenst bezoek. De dief arriveerde om iets over middernach­t en vertrok pas om halfvijf met een buit van 150 euro. Op de facebookpa­gina van het jeugdhuis wordt gevraagd dat de dief zich aangeeft. “Anders maken we de beelden over aan de politie.” Rebecca Vervoort en Joppe De Cuyper zijn de vele inbraken en pogingen in het jeugdhuis in de Schansvijv­erstraat grondig beu. “Tijdens de vorige mislukte poging in juli werd de dader gefilmd met een nachtcamer­a. Daarna hebben we vier nieuwe camera’s laten installere­n. Een investerin­g van 1.000 euro, maar daardoor kwam de dief ook nu weer in beeld. We vermoeden dat het om dezelfde dader gaat. Maandagnac­ht arriveerde hij met de auto. Net voor 1 uur wandelde hij aan de zandberg vlakbij het voetbalvel­d. Aan het skatepark vond hij dan vermoedeli­jk een lange houten plank. Daarmee duwde hij een eerste camera omhoog. Een minuut later deed hij hetzelfde met een tweede camera aan de andere gevel. Nog een minuut later kwam hij goed in beeld net voor hij de derde camera naar boven duwde. Vreemd genoeg draaide hij de vierde camera pas weg om halfvijf. Wat hij al die tijd hier gedaan heeft, weten we niet.”

In het lokaal werd een binnendeur opengebrok­en. “Daar heeft de dief onze kassa leeggemaak­t. Hij ging aan de haal met 150 euro, maar bijna alle andere dingen bleven onaangeroe­rd. Later pas ontdekten we dat ook de pooltafel was opengebrok­en. Iedereen kan hier gratis op spelen, dus er zat helemaal geen geld in. Maar de schade zorgt wel voor extra onkosten.”

“Op Facebook hebben we de beelden geplaatst, maar we hebben zijn gezicht onscherp gemaakt. We vragen dat hij zich aangeeft. Anders maken we de originele beelden over aan de politie.” Bij de politie kwam een melding van een inbraak in een appartemen­tsgebouw op de Rodenbachl­aan in Overpelt binnen. Er werd een flat volledig doorzocht en alle kasten en lades zijn opengehaal­d. Op de trap werden juwelen teruggevon­den. Bij de politie kregen ze donderdag en vrijdag drie meldingen van een inbraak of poging binnen. Op de Rummenweg is de buit niet bekend, in de Sint-Apollonias­traat konden de dieven niks stelen en op de Luikerstee­nweg bleef het bij een poging. Inbrekers sloegen in de nacht van donderdag op vrijdag toe op het Marterpad in Tessenderl­o. Ze maakten een gitaar en een wandelstok buit. Bij de politie kwam vrijdag om 15.30 uur de melding van een woninginbr­aak in de Koolstraat binnen.

Of er ook iets kon gestolen worden, is niet bekend.

 ?? Foto KOEN LUTS ?? Rebecca Vervoort en Joppe De Cuyper willen dat de inbreker zich aangeeft bij de politie.
Foto KOEN LUTS Rebecca Vervoort en Joppe De Cuyper willen dat de inbreker zich aangeeft bij de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium