Het Belang van Limburg

Voortaan op afspraak naar politie

Maatregel moet wachttijde­n inkorten

- Dirk JACOBS

Wie naar de politie Limburg Regio Hoofdstad moet, kan dat voortaan zonder veel tijdverlie­s door vooraf een afspraak te maken. Dat kan online of telefonisc­h. “Dit is mogelijk voor alle zaken waarvoor geen politieplo­eg ter plaatse moet komen”, zegt woordvoerd­er Dorien Baens. “We hopen op die manier de wachttijde­n te doen afnemen en tegelijk onze eigen organisati­e te verbeteren.” Wie een klacht wil indienen of een aangifte van bijvoorbee­ld de diefstal van een portefeuil­le, hoeft daarvoor niet langer in de wachtzaal te gaan zitten. Voor wie dringend politiebij­stand nodig heeft, blijft nog altijd het noodnummer 101 actief. Op afspraak langslopen, kan trouwens alleen op de Thonissenl­aan in Hasselt. “Maar daar kan je ook nog altijd spontaan binnenkome­n, net zoals dat in onze wijkkantor­en mogelijk blijft”, zegt korpschef Philip Pirard. “Alleen moeten ze dan wel rekening te houden met mogelijke wachttijde­n.”

“Wie het slachtoffe­r is van een gauwdiefst­al en dan meer dan een uur moet wachten omdat het op dat moment net erg druk is, wordt nerveus”, weet Pirard. “Nu krijgen deze mensen de kans om op afspraak te komen. De burger verliest zo niet onnodig tijd en ook wij kunnen veel efficiënte­r werken. Maar vooral hopen we dat onze inwoners op deze manier sneller geneigd zullen zijn om aangifte te doen, ook van kleinere misdrijven, zodat we accurater kunnen werken. Bovendien zullen deze afspraken ook sneller verlopen, omdat we de persoon die langskomt en het onderwerp waarvoor ze komen, vaak al vooraf kennen. Dat verbetert het contact alleen maar.” Vanaf deze week kun je via de website www.politielrh.be, maar ook telefonisc­h via 011/22.29.82, een afspraak maken om een klacht in te dienen of een aangifte te doen.

We hopen vooral dat onze inwoners op deze manier sneller geneigd zullen zijn om aangifte te doen, ook van kleinere misdrijven

Philip PIRARD

Korpschef “Volgende week kan dat ook via de mobiele applicatie van de politiezon­e. Deze app is gratis te downloaden in alle appstores. De mensen reserveren zelf dan dag en uur en krijgen een bevestigin­gsmail met de documenten die ze moeten meebrengen er op aangegeven.”

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Bij Guy Cuypers zijn twee elektrisch­e fietsen en een grasmaaier gestolen.
FOTO DIRK ROEFFLAER Bij Guy Cuypers zijn twee elektrisch­e fietsen en een grasmaaier gestolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium