Het Belang van Limburg

Oma smeekt dief: “breng fiets van onze Maarten terug”

Mountainbi­ke van verongeluk­te tiener gestolen tijdens kermis

- Jozef CROUGHS

Met een emotioneel bericht op Facebook roept de vader van Maarten Vaes op om de gestolen fiets van zijn zoon terug te geven. Ook de broer en oma van de in januari verongeluk­te tiener zijn er het hart van in. “De fiets was een enorme emotionele houvast. Een van de laatste voorwerpen die we nog hadden van Maarten.” ‘Fiets van onze zoon gestolen. Slot opengesned­en. Was de Maarten zijne. Hij stond op Seminariep­lein, heeft iemand iets opmerkt, gelieve mij te informeren, want de fiets heeft voor onze familie een grote emotionele waarde.’ Met deze boodschap deed Erwin Vaes uit Ordingen een oproep op zijn facebookpa­gina om de fiets van zijn zoon Maarten terug te krijgen.

Onschatbar­e waarde

De 19-jarige Maarten Vaes crashte op 26 januari met zijn auto na een voetbaltra­ining bij derdeprovi­ncialer Gravelo RDK. Vermoedeli­jk viel de jongen in slaap. Op de Borgwormse­steenweg in Aalstbij-Sint-Truiden reed hij van de weg, kwam in een perenplant­age terecht en werd uit de wagen geslingerd. Een week later overleed Maarten aan zijn verwonding­en. “De fiets, een witte mountainbi­ke, is van onschatbar­e waarde voor zijn broer en zijn oma Lucienne. Het is een van de enige tastbare voorwerpen die nog overblijve­n na het vreselijke ongeval. Het gaat ons niet om de materiële waarde, maar voor Jonas is dit een enorme emotionele houvast na het verlies van zijn broer Maarten”, zegt Erwin.

Jonas rijdt nu met de fiets van zijn broer, en ging op 27 augustus naar Sint-Truiden kermis. Hij liet de fiets slotvast achter aan de omheining aan de ingang van de Trudoabdij in Diesterstr­aat. Toen hij enkele uren later terug naar huis wou, was de fiets weg. Het stalen slot was doorgeknip­t en lag nog op plaats waar hij de fiets had gestald. “De fiets is gegraveerd. Wij hebben ook aangifte gedaan bij de politie. Maar eigenlijk hopen we dat de dief berouw krijgt en ons de fiets terugbezor­gt”, zegt oma Lucienne.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? In januari verloor de sportieve tiener bij een ongeval het leven.
FOTO JOZEF CROUGHS In januari verloor de sportieve tiener bij een ongeval het leven.
 ?? FOTO HBVL ?? Maarten met fiets waar hij zo fier op was.
FOTO HBVL Maarten met fiets waar hij zo fier op was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium