Het Belang van Limburg

N-VA met eigen lijst naar verkiezing­en

-

Na 18 jaar gaat NV-A in Bree voor het eerst met een eigen lijst naar de kiezer. Jarenlang vormden ze samen met onder meer sp.a en VCD het kartel BROS. Lijsttrekk­er wordt huidig eerste schepen Mario Knippenber­g, die voluit voor het burgemeest­erschap gaat. Voorzitter Geert Ercken van de Breese NV-A: “De samenwerki­ng met de andere partijen in BROS is altijd prima verlopen. Dat is trouwens momenteel nog altijd het geval, maar de tijd is gekomen om op eigen kracht naar de stembus te gaan. Onze mandataris­sen hebben voldoende bestuurser­varing opgedaan en na een interne evaluatie zijn onze leden er rotsvast van overtuigd dat we voldoende troeven hebben om voluit voor ons eigen programma te gaan. Het kartel BROS blijft trouwens bestaan, maar dan zonder ons. We gaan ons programma het laatste jaar van deze legislatuu­r verder collegiaal uitvoeren. En wat ons betreft is BROS na de verkiezing­en een bevoorrech­te partner, mocht er een coalitie gemaakt moeten worden. Ons werk in Bree is nog lang niet af en het is onze ambitie om het huidige beleid te bestendige­n.”

“Nu we met een volledig eigen lijst komen, mogen we onze ambities ook hardop uitspreken”, vervolgt lijsttrekk­er Mario Knippenber­g. “NV-A heeft een groot hart voor het bedrijfsle­ven. We willen het ondernemer­sklimaat in Bree dan ook substantie­el versterken de komende jaren. Ook het vereniging­sleven ligt ons na aan het hart. Heel wat vereniging­en kunnen ondersteun­ing gebruiken. En uiteraard heb ik ook een persoonlij­ke ambitie: ik ga voluit voor de burgemeest­erssjerp.”

De lijst waarmee NV-A naar de verkiezing­en trekt, begint ook al stevig vorm te krijgen. “Alle mandataris­sen die momenteel in de gemeentera­ad zitten namens onze partij, staan op de lijst”, aldus schepen Rudi Cober en raadsvoorz­itter Stefan Daniëls. “Dus ook Katja Verheyen komt weer op en onze voorzitter Geert Ercken. Voorts hebben we een aantal nieuwe namen en we voeren nog gesprekken met meerdere nieuwkomer­s, ook uit de zakenwerel­d.”

 ?? FOTO PABR ?? Mario Knippenber­g wordt lijsttrekk­er en gaat voluit voor het burgemeest­erschap.
FOTO PABR Mario Knippenber­g wordt lijsttrekk­er en gaat voluit voor het burgemeest­erschap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium