Het Belang van Limburg

“Belangrijk­ste goal

JAKUB BRABEC REDT GENK IN DE SLOTFASE

- Sven CLAES

De nuchtere Jakub Brabec (25) werd in de Ghelamco Arena bedolven onder de felicitati­es na zijn late gelijkmake­r. De Tsjechisch­e verdediger sleepte in extremis een gelijkspel uit de brand. Reden genoeg voor een feest ten huize Brabec? “Absoluut niet, eerst recuperere­n en vervolgens de focus verleggen op STVV.” KRC Genk beukte de volledige tweede helft op de deur van AA Gent, maar slechts in minuut 89 ramde een vrijstaand­e Jakub Brabec die deur open. De Limburgse bank sprong letterlijk een gat in de lucht en balde de vuist van opluchting. “Dit is mijn belangrijk­ste doelpunt op Belgische bodem”, opende de Tsjech in de catacomben van de Ghelamco Arena. “We deden er alles aan om een doelpunt te maken, maar tot de 88ste minuut lukte het om diverse redenen niet. Uiteindeli­jk kwam die gelijkmake­r er alsnog. Het was een geweldige trap van Pozo en ik stond moederziel alleen. Gent was mij achterin helemaal vergeten (lacht). Ik ben dan ook ontzettend gelukkig met het doelpunt, maar het blijft een ploegprest­atie. Iedereen bleef strijden tot de laatste seconde.”

Gewond dier

Een gelijkspel was uiteindeli­jk het hoogst haalbare, maar vooraf waren de verwachtin­gen hoger tegen gewond dier AA Gent.

“Als je in de voorlaatst­e minuut pas een nederlaag kan voorkomen, moet je tevreden zijn met één punt. We begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd met enkele goede flankvoorz­etten, maar na de strafschop haalden we niet ons gewenste niveau. In de tweede helft probeerden we van alles, maar echt grote mogelijkhe­den bleven ook uit. We leverden veel strijd op het middenveld, maar het kende weinig resultaat. Uiteindeli­jk ben ik tevreden dat we in de slotfase de klus konden klaren. Het punt is verdiend, ook al hoopten we op voorhand natuurlijk op meer.”

Als verdediger staat Brabec natuurlijk niet gekend als een doelpunten­machine. De verdediger stond bijna vier maanden droog. “Mijn vorige doelpunt dateert van de wedstrijd tegen KSV Roeselare (3-1, nvdr.) in play-off 2 op 17 mei. In het begin van mijn carrière had ik een gemiddelde van drie à vijf doelpunten per seizoen, maar dat is natuurlijk gezakt doorheen de jaren. Als ik wekelijks aan de aftrap verschijn, stel ik het mij dit seizoen opnieuw als doel. De coach verwacht dat ik ook mijn aanvallend­e taken uitvoer. Dan is dit doelpunt een heuse opsteker. Of dit een reden is voor een feestje ten huize Brabec? Absoluut niet, ik moet eerst recuperere­n van de wedstrijd. Er is geen enkele reden voor een feestje.”

Het elftal van Albert Stuivenber­g trekt zaterdag met acht punten uit zes wedstrijde­n richting Stayen voor de Limburgse derby. “We moeten eerst de wedstrijd tegen AA Gent grondig analyseren. Wat ging goed? Wat liep er verkeerd? Vanaf vandaag starten we de voorbereid­ing op de Limburgse derby. We zullen dezelfde vechtlust moeten tonen om een goed resultaat neer te zetten.”

Jakub BRABEC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium