Het Belang van Limburg

Blitz-start legt derby al vlug in een definitiev­e plooi

Hasselt heeft geen antwoord tegen Gijbels

- Guy VOLDERS

Toon Ceyssens

Pakte bij Cuva

B uit met een double-double

(13 rebounds en 27 punten) tegen Red Vic

Wilrijk. Was onhoudbaar onder het bord en werkte af aan 67 procent.

Steven Audoor

Was bij STBB vooral in de eerste helft een gesel voor de bezoekende verdedigin­g met respectiev­elijk 9 en 11 punten in de eerste twee quarters. Trof 5 keer raak van achter de driepuntbo­og. Ondanks de vertraging voor de opworp, zat de schwung er zowel bij de thuisploeg als bij haar trouwe supporters direct in. Een blitz-start was het gevolg. Hasselt herpakte zich, maar kwam de gemiste start nooit te boven. “De cijfers van het eerste kwart (31-10) spreken voor zich”, aldus Frank Schevenels die voor het eerst als coach op de bezoekende bank plaats nam. “Stevoort begon enorm sterk, terwijl wij vooral verdedigen­d niet thuis gaven. We leden ook te veel balverliez­en en hadden geen antwoord klaar op Gijbels (28 punten en 17 rebounds) die samen met Wirix voor een grote kloof zorgde. Vanaf het tweede kwart herpakken we ons en naderen zelfs tot op 10 punten (32’ 75-65).”

Spelverdel­ers

“Afgezien van het eerste quarter ben ik al bij al tevreden. Het is de eerste keer dat we met deze kern aantreden nadat Moens en Acharaay vorige week aansloten. Ik mis verder ook nog mijn twee spelverdel­ers (Van Becelaere en Yazici). We trainen hard en moeten trachten te leren uit onze fouten. Voor mij persoonlij­k was het wel een speciale match vandaag nadat ik hier 12 jaar actief was met de seniorsplo­egen. Nu train ik hier trouwens nog een jeugdploeg.”

Vriendscha­p

Ook voor Mathijs Wirix was de derby geen gewone wedstrijd. “Het is altijd leuk om nog eens tegen mijn ex-ploeg te spelen, maar het is vooral mijn vriendscha­p met Patrick Cortenraed­e die het bijzonder maakt. We hebben elkaar de voorbije dagen heel wat zitten jennen. Ook onze ex-ploegmakke­r Jouke Pots kwam vanuit Lommel afgezakt. Het ging erg vlot vandaag. Ik denk dat we als ploeg zelfs sterker staan dan vorig jaar”.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Charly Hoebers ontwijkt het duel met Daan Moens (14).
Foto SERGE MINTEN Charly Hoebers ontwijkt het duel met Daan Moens (14).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium