Het Belang van Limburg

“Genekt door frommelgoa­ls”

Lommel SK walst met overdreven cijfers over Patro heen

- Jos MISCORIA

Met een 1-5-eindstand maakte Lommel SK zijn favorieten­rol in de derby tegen Patro helemaal waar. Al was zowel vriend als vijand het na afloop eens dat het overdreven cijfers waren. De troepen van coach Wouter Vrancken konden pas na rust afstand nemen van paars-wit. “Onze eerste helft was echt niet geweldig”, gaf ook Yassin Gueroui toe. Patro had zich door het gelijkspel in Knokke geen zeezand in de ogen laten strooien en nam zijn voorzorgen tegen (titel)favoriet Lommel, dat met een ongewijzig­d elftal startte. Sean Aerts schoof een rij naar achteren, centraal tussen Cavus en Vardic. “Met onze 5-3-1-1 had Lommel het aanvankeli­jk behoorlijk moeilijk”, stelde Patro-trainer Danny Boffin vast. Lommelspel­er Yassin Gueroui beaamde de mindere start van de bezoekers. “Onze eerste helft was echt niet geweldig. De trainer had ons zeker 25 keer gewaarschu­wd voor de uitbraken van Allegria. Maar bij de eerste doorsteekb­al was het al raak”, baalde de middenveld­er.

Massaal achter de bal

“Die vroege voorsprong was voor ons het ideale scenario”, vertelde Ilkan Cavus. “We trokken nadien massaal achter de bal en Lommel vond niet meteen een antwoord. Tijdens het derde kwartier verhoogden ze wel de druk. Jammer dat we die 1-0 niet tot de rust konden vasthouden. De frommelgoa­ls die we meteen in de tweede helft slikten, hebben ons genekt. Op ééntje na scoorde Lommel nooit uit een uitgespeel­de kans. Stilstaand­e fases werden ons fataal.” “In vijftien minuten hebben we alles weggegeven”, vulde Boffin aan. “Met de nodige pech, zoals die ongelukkig­e own-goal en de verkeerd ingeschatt­e kopbal tegen de lat. Bij 1-3 was het over. Laat ons nu die eerste helft onthouden en keihard blijven werken.” Lommel-coach Wouter Vrancken was ondanks de zege streng voor zijn spelers. “We maakten deze wedstrijd onnodig moeilijk”, analyseerd­e hij. “We startten te statisch, lieten de ruimten op de flan-

Alessio Allegria scoort enige thuistreff­er

ken onbenut en verzuimden het tempo op te voeren. Na rust lukte het beter en namen we vlot afstand, al blijft het onze slechtste match van de voorbije maand.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Steve Rubanguka (l) probeert Jentl Gaethofs af te stoppen.
FOTO DICK DEMEY Steve Rubanguka (l) probeert Jentl Gaethofs af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium