Het Belang van Limburg

“Lieten het na rust afweten”

Doelman Wertelaers houdt Bocholtse zege overeind

- Eddy STIENISSEN

Bocholt heeft zijn eerste seizoensze­ge beet. Gouwgenoot Hades, dat vooral na de koffie de damburgers steeds verder terugdrong, moest met late goals in iedere speelhelft uiteindeli­jk toch nog het onderspit delven. “We hebben hier een dikke kans laten liggen”, analyseerd­e middenveld­er Simon Decuypere niet geheel ten onrechte. De aanhang van Hades liet er voor de aftrap geen twijfel over bestaan. Met een spandoek ‘Mirko Licata, bedankt voor al die mooie jaren’ onderstree­pten ze overduidel­ijk welke plaats hun extrainer nog in hun hart heeft. “Een emotioneel gebaar”, pinkte Mirko net niet een traantje weg. De wedstrijd zelf had voor de rust niet veel om het lijf. Het had anders gekund als de treffer van Odutayo in de openingsmi­nuut niet voor buitenspel was afgevlagd, maar wat nadien volgde was een verzamelin­g van goede bedoelinge­n, weinig vlotte combinatie­s en schaarse doelkansen. Tot even voor rust een inzwieper van Odutayo voorbij Putzeys tot bij de aanstormen­de Bongiorne zoefde. De eerste echte kans en meteen bingo. “Mijn eerste in deze competitie en hopelijk volgen er nog meer”, lachte de vinnige Opglabbeke­naar. “De treffer viel eigenlijk op het juiste moment, maar toch laten we het na de herneming danig afweten. De reden? Wij verloren onze greep op het middenveld waardoor weer wat paniek in de rangen sloop. En ja, we zijn enkele keren goed weggekomen, maar zo krijgen we de puntjes terug die we op Spouwen-Mopertinge­n eigenlijk al verdienden.”

Gemiste kans

De tweede helft was er geen voor

Bocholtse hartlijder­s. Na een glashelder­e kans voor Odutayo drukten de gastheren de thuisploeg bij vlagen helemaal weg. Onder impuls van een uitstekend ingevallen Put rolden de aanvalsgol­ven richting Wertelaers. De thuiskeepe­r reageerde echter subliem op dichte pogingen van Put en Decuypere en ook Sögütcü mikte hoog over. Toen Odutayo aan de overzijde na een rush van invaller Peeters snoeihard uithaalde, was het bezoekende liedje uitgezonge­n.

“En dat is balen”, zuchtte Simon Decuypere. “In de eerste helft was Bocholt iets scherper, maar na de koffie acteerden we gretiger. Wij wonnen de meeste duels en kansen waren er genoeg. De gelijkmake­r hing in de lucht, maar een goede keeper hield ons van een terechte beloning. Wij hebben alleszins aangetoond dat de ruime zege tegen Duffel geen toevalstre­ffer was.”

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? Niek Van Den Putte in duel met Simon Decuypere. Inzet: Fans van Hades bedanken Licata.
DEMEY FOTO DICK Niek Van Den Putte in duel met Simon Decuypere. Inzet: Fans van Hades bedanken Licata.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium