Het Belang van Limburg

Achtjarige zonder attest zit opnieuw in De Berk

Schooldire­cteur: “Ik kan hem niet wegsturen”

- Liliana CASAGRANDE

De achtjarige jongen uit Zonhoven die nog geen attest heeft voor het buitengewo­on onderwijs, zit toch opnieuw in de school voor buitengewo­on onderwijs De Berk in Hasselt. “Ik heb hem gewoon op de schoolbus gezet”, zegt moeder Tamara Poelmans. “Hij hoort daar thuis, dat weet iedereen. Hij is er ook gelukkig.”

HASSELT -

Normaal gezien mag de achtjarige jongen niet ingeschrev­en zijn in een school voor buitengewo­on onderwijs. Want heeft hij geen attest van het CLB. De school had hem wel voorlopig ingeschrev­en op voorwaarde dat het attest er zou komen. Maar dat hadden de ouders niet zo begrepen, waardoor de jongen al sinds 1 september op De Berk zit. Normaal gezien was vrijdag zijn laatste dag. Tot grote ontgoochel­ing van de jongen die er zeer gelukkig is.

“Ik heb hem maandag gewoon op de schoolbus gezet”, zegt mama Tamara. “Ze hebben hem meegenomen. Intussen heb ik een gesprek gehad met het CLB, maar daar blijven ze erbij dat hij eerst naar een gewone school moet. Daar gaan ze dan bekijken hoe hij evolueert. Maar of dit nu een maand of een jaar duurt, kunnen ze me niet zeggen. Hij is zeer gelukkig in De Berk, ik wil dat hij daar blijft.”

Directeur

“Ik heb aan de moeder uitgelegd dat ze een oplossing moet zoeken”, zegt Luc Piccard, directeur van De Berk. “Maar als die jongen voor de deur staat, kan ik niet anders dan er voor te zorgen. Ik kan hem niet wegsturen, ook al is hij niet officieel ingeschrev­en.” “Ik heb bij het CLB een papier getekend waarop ik zeg dat ik niet akkoord ben met hun oordeel. Nu volgt er nog bemiddelin­g op Vlaams niveau”, zegt de moeder van de jongen. “Wij volgen de regels van het M-decreet”, zegt Christine Tielemans, directeur van het vrij CLB Limburg. “Wie het daar niet mee eens kan naar de Vlaamse bemiddelin­gsdienst stappen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium