Het Belang van Limburg

2,65 Studiebeur­s voor starters

Goed voor betaalbare opleiding aan Ondernemer­sUniversit­eit

- Dominiek CLAES

Vasco Group, de producent van oplossinge­n voor verwarming, ventilatie en koeling in Dilsen-Stokkem, investeert 2,65 miljoen euro in een windturbin­e. Die levert 3,9 miljoen kWh elektricit­eit per jaar, waarvan Vasco zelf bijna de helft zal gebruiken. Ook bij dochter E-Max komt er een windturbin­e.

CEO Limburg, het netwerk voor eigenaars-ondernemer­s van Voka Limburg, gaat 20 beurzen van ieder 500 euro ter beschikkin­g stellen aan starters. Met dat geld kunnen de starters de deelnameko­st voor een unieke opleiding aan de Ondernemer­sUniversit­eit betaalbaar houden. “We willen gepassione­erde starters een voorsprong geven”, zegt voorzitter Bart Balis van CEO Limburg. De Ondernemer­sUniversit­eit is een unieke opleidings­formule die Voka Limburg samen met de UHasselt zeven jaar geleden uit de grond heeft gestampt. Ondernemer­s kunnen er zich laven aan academisch­e kennis, gekoppeld aan de praktijker­varing van deelnemend­e ondernemer­s. De deelnamepr­ijs aan een cluster van de Ondernemer­sUniversit­eit (marketing, financiën, of andere) bedraagt normaliter 1.750 euro. Dat is voor veel startende ondernemer­s wat hoog gegrepen. Dankzij de steun van de KMOportefe­uille (Vlaamse steun voor opleiding en advies aan ondernemer­s) en de ‘studiebeur­s’ van CEO Limburg, kunnen starters de deelnamepr­ijs reduceren tot 550 euro. “Daarom mag ik met plezier, en namens onze hele stuurgroep, 10.000 euro reserveren voor gepassione­erde startende ondernemer­s, goed voor 20 studiebeur­zen van 500 euro”, zegt voorzitter Bart Balis van CEO Limburg. Voorwaarde is wel dat de starters minstens driekwart van de sessies aanwezig zijn. Ze mogen ook niet drie jaar of langer actief zijn, en wie dit jaar een beurs toegewezen krijgt, kan er volgend jaar geen krijgen. Kim Tureluren van het jonge marketinga­dviesburea­u ‘U en ik’ in Beringen kreeg vorig jaar al een studiebeur­s en is erg enthousias­t. “Ik heb veel bijgeleerd van de andere ondernemer­s en de professor. We hebben daardoor een flinke stap voorwaarts kunnen zetten”, zegt ze in een reactie.

XMeer info: pieter.smeets@voka.be

 ?? Foto HBVL ?? Kim Tureluren van ‘U en ik’ krijgt het certificaa­t van de Ondernemer­sUniversit­eit uitgereikt door professor Piet Pauwels van de UHasselt.
Foto HBVL Kim Tureluren van ‘U en ik’ krijgt het certificaa­t van de Ondernemer­sUniversit­eit uitgereikt door professor Piet Pauwels van de UHasselt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium