Het Belang van Limburg

“Weg met koffie en energydrin­ks”

-

Producente­n die voedingssu­pplementen samenstell­en om de fysische prestaties te verbeteren, zijn er zat. “Maar in Europa zijn er nauwelijks bedrijven die zich toeleggen op voedingssu­pplementen voor de mentale prestaties”, zegt Koen Indesteege, die begin dit jaar OmniMind in Maastricht oprichtte. “In die zin verrichten wij pionierswe­rk.” Koen Indesteege (29) is afkomstig uit Bilzen en woont in Zutendaal. Hij studeerde bedrijfsec­onomische wetenschap­pen aan de UHasselt en internatio­nale economie aan de KU Leuven. Hij verdiende zijn strepen gedurende drie jaar als key accountman­ager bij de Hasseltse producent van voedingssu­pplementen Aminolabs in Hasselt. “Daar heb ik voldoende ervaring opgedaan om mijn eigen bedrijf op te richten”, zegt Koen Indesteege. Indesteege liet wetenschap­pelijk onderzoek doen naar natuurlijk­e producten die de cognitieve functies (concentrat­ie, alertheid, geheugen, motivatie) bij de mens opkrikken, en verzamelt die in één vegetarisc­he capsule: de OmniMind N° 1. “Het is onze bedoeling om studenten, ondernemer­s en topsporter­s weg te houden van voorschrif­tmedicatie, koffie en energydrin­ks”, zegt oprichter Koen Indesteege. “Koffie en energydrin­ks zorgen immers voor een tijdelijk effect, waarna geheid een inzinking volgt. Waardoor er snel opnieuw naar koffie of een energydrin­k gegrepen wordt.”

Maastricht

Koen Indesteege koos bewust voor een standplaat­s net over de grens, in Maastricht, en verzamelde er een rij freelancer­s rond zich. “Het is vlakbij en bovendien kunnen starters er de eerste drie jaren rekenen op een bijzondere startersaf­trek. Ondertusse­n begint de zaak al behoorlijk te draaien. Via onze webshop verkopen we maandelijk­s 200 tot 250 potjes. De OmniMind vindt ook zijn weg naar de consument via winkels in Ierland, Zweden en Duitsland. We sponsoren overigens ook een Amerikaans­e profession­ele kickbokser.”

De volgende stap in de ontwikkeli­ng van de start-up is de uitrol van een gepaste marketings­trategie. “Ik ben nog aan het uitzoeken via welke (sociale) media we dat het best aanpakken’, zegt Indesteege. Daarna wil OmniMind ook gelijkaard­ige producten ontwikkele­n voor het stabiliser­en van de gemoedstoe­stand en voor een optimale slaap. “Werk aan de winkel dus”, lacht Indesteege.

www.getomnimin­d.com

X

 ?? Foto HBVL ?? Koen Indesteege.
Foto HBVL Koen Indesteege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium