Het Belang van Limburg

Buffel klaar voor derby

Genkse aanvoerder traint opnieuw voluit

- Marnik GEUKENS

De acute flankennoo­d, waarmee Albert Stuivenber­g in Gent geconfront­eerd werd, wordt deze week gelenigd door de terugkeer van aanvoerder Thomas Buffel. Die was zondag niet alleen geschorst, Buffel had vorige maandag ook de training moeten verlaten met een spierbless­ure. Gisteren ging hij voor het eerst weer voluit. Negen spelers uit de A-kern werkten maandagoch­tend hun hersteltra­ining deels af op de fiets en deels in de fitness, doelman Vukovic kreeg een aparte minisessie van keeperstra­iner Guy Martens. Tien anderen mochten gisteravon­d aan de bak met het tweede elftal op Charleroi. Het maakte dat er nog precies vier spelers overschote­n voor een pittige trainingss­essie onder de hoede van assistent-coach Rob Meppelink. De rechtsacht­ers Mata en Maehle, die ieder slechts 45 minuten in de benen hadden, kregen het gezelschap van derde doelman Coucke én Thomas Buffel. Een intensieve afwerkings­vorm mét flankvoorz­etten was hen op het lijf geschreven. Buffel doorstond de pittige test en lijkt klaar voor de derby.

Trossard: lopen

Voor Leandro Trossard komt de clash op Stayen mogelijk nog net te vroeg. De Genkse linksbuite­n hield het gisteren nog bij een looptraini­ng. De rest van de week wordt het van dag tot dag bekijken, hoe zwaar zijn quadriceps belast mag worden, zaterdag is in zijn geval al vroeg dag. Benson Manuel werd verder behandeld voor zijn dijletsel, ook hij werkt de volgende dagen een individuee­l programma af.

De Genkse A-kern krijgt vandaag vrij, woensdag (10.30 uur) staat op het C-veld de laatste open training van de week op het programma. Donderdag en vrijdag wijkt Albert Stuivenber­g, net als vorig seizoen, uit naar de kunstgrasv­elden van Genk VV. Daar benaderen de omstandigh­eden die op Stayen het dichtst. Zowel donderdag als vrijdag wordt er getraind met gesloten deuren.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De sfeer zat er zondag op de tribune in Gent goed in.
FOTO JEFFREY GAENS De sfeer zat er zondag op de tribune in Gent goed in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium