Het Belang van Limburg

Cuva op zoek naar topaffiche tegen Oostende

-

Een topaffiche thuis tegen landskampi­oen en bekerhoude­r Oostende, dat is vanavond om 21.00 uur in sporthal Lakerveld de inzet van Cuva Houthalen-Helchteren­Royal IV Brussel in de 16de finales van de Beker van België. "Ik weet nog maar van dit weekend dat we tegen Oostende spelen als we winnen", verrast Cuva-speler Bart Maesen. "We moeten dus zeker winnen, want dat is toch wel een mooie affiche. Zo een wedstrijd is goed voor de club en het is een unieke kans voor de jeugd om ervaring op te doen. De oudere spelers van de ploeg hebben dat allemaal al meegemaakt. Naast twee keer tegen Charleroi bekerden we ook al tegen Okapi Aalstar en Oostende."

"Royal IV is een reeksgenoo­t, maar ik ken de ploeg niet echt omdat er heel wat nieuwe spelers zijn tegenover vorig seizoen. Maar we spelen thuis. We gaan wel beter moeten spelen dan de voorbije twee wedstrijde­n."

Nieuwe coach

"Onze nieuwe coach heeft heel andere principes dan Ronnie McCollum vorig jaar. Vooral in verdedigin­g. Niet beter of niet slechter. Gewoon anders. Dat is voor iedereen aanpassen. Daarnaast zijn we volop bezig de jeugd in te passen. Dat is nodig, maar dan weet je dat de resultaten even iets minder zijn. Dat gaat enkele weken duren, maar we moeten zeker niet panikeren.

Dat komt wel in orde", weet Maesen, die de voorbije matchen op hoog niveau speelde.

"Ik heb het gevoel dat ik de lijn van vorig jaar aan het doortrekke­n ben. Nu met de jeugd denk ik ook dat ik samen met Chiel Koonings meer verantwoor­delijkheid moet nemen in aanval."

Een handicap voor Cuva is alleszins de afwezighei­d van Darnell Snyers met een voetblessu­re.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Bart Maesen.
FOTO TOM PALMAERS Bart Maesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium