Het Belang van Limburg

Bart Peeters op zijn 43ste weer in doel bij Esp. Pelt

- Paul THEEUWEN

Nood breekt wet. Door de afwezighei­d van liefst drie doelmannen stond bij Esperanza Pelt keeperstra­iner Bart Peeters zelf in doel. “Niet dat ik tegen mijn zin onder de lat sta, maar een cadeau is dit ook niet”, reageert de inmiddels 43-jarige Peeters. Doelmannen Delarbre, Mertens en Cypers moesten forfait geven voor de competitie­start en zo kwam coach Rikie Broeckx bij keeperstra­iner Bart Peeters uit.

“De oude rot heeft amper aan kwaliteit ingeboet en doet nog veel jonge keepers de baard af ”, zegt Broeckx.

“Ik heb gedaan wat ik in mijn mars had, maar heb spijtig geen punten gepakt”, reageert Peeters zelf. “Mijn laatste competitie­match dateerde dan ook al van 2,5 jaar geleden. Fysiek ben ik wel ok, maar dat alleen volstaat niet. De scherpe kantjes, die het verschil maken, zijn er af. Noem me dus geen redder in nood. De ploeg zat met een keeperspro­bleem en ik heb mijn verantwoor­delijkheid genomen. Ik stond niet tegen mijn zin in doel, maar een cadeau was het ook niet. Hopelijk was de wedstrijd tegen Heur-Tongeren mijn laatste.”

Bijna moest ook Peeters nog verstek geven tegen Heur-Tongeren. Als militair werd hij afgelopen weekend aanvankeli­jk verwacht op Sanicole, maar uiteindeli­jk kon hij dus toch onder de lat staan bij Pelt.

Sven Delarbre zat vorig weekend voor het eerst weer op de bank. De doelman liep in de bekerwedst­rijd tegen Buzet een liesblessu­re op. “Er is beterschap, maar de blessure is nog niet genezen”, aldus Delarbre. “Alles lukt, behalve de bal uittrappen. Ik begin pas opnieuw als ik volledig fit ben. Vorige keer ben ik te snel willen terugkomen en dat heb ik moeten bekopen.. Het is een domper voor mij om zo de competitie te moeten beginnen. Ik hoop er snel weer bij te zijn.” Thomas Cypers traint vanaf vandaag weer mee. Hij moest de voorbije weken verstek geven wegens een militaire bewakingso­pdracht in Charleroi. Ben Mertens - nu nog als militair in Litouwen - keert eind deze maand terug.”

 ?? FOTO SEM ?? Bart Peeters.
FOTO SEM Bart Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium