Het Belang van Limburg

“Vooral voor Boyen gebleven”

Gertjan Cops, de reservekee­per waarop Zep.Brustem kan rekenen

- Jos CASTERMANS

Om een goede doelman zitten ze bij Zepperen Brustem niet verlegen. Toen Lennert Vandecaets­beek eind januari met een zware knieblessu­re voor lange tijd uitviel, moest Gertjan Cops vol aan de bak en hij deed dat goed. Voor de openingsma­tch tegen Bregel koos coach Pauls echter voor de routine van de naar de club teruggekee­rde Niels Deferm, maar doordat diens vrouw zaterdag beviel, stond Cops in Zonhoven weer onder de lat. En opnieuw kon je niet naast hem kijken. “Ik heb vorig seizoen na het uitvallen van Lennert de resterende competitie­matchen en de eindronde gespeeld”, bevestigt de 20-jarige student rechten (derde jaar) uit St. Lambrechts-Herk. “Ik heb kunnen proeven van het grote werk en dat is me zeker en vast bevallen.”

Je bent gebleven ondanks de terugkeer van Deferm ?

Cops: “Ja, omdat ik in Hasselt studeer en in de buurt wil voetballen. Bovendien hebben we hier een fijne spelersgro­ep met heel wat jonge mannen. Door de uitstekend­e teamgeest hebben we vorig seizoen ook veel punten gepakt. Maar ik ben vooral gebleven omdat Govert Boyen hier keeperstra­iner was. Het is jammer dat hij onlangs heeft afgehaakt, want van hem heb ik heel veel opgestoken.”

Je bent ‘slechts’ 1m75. Een handicap voor een keeper?

“Niet per se. ‘t Zou natuurlijk iets makkelijke­r zijn op hoge ballen als ik iets groter was. Maar ik compenseer dat door snelheid en springkrac­ht.’

Binnenkort komt Vandecaets­beek terug. Afgesproke­n is dat Deferm dan zou stoppen. Je wordt allicht weer nummer twee in de pikorde?

‘Momenteel traint Lennert lichtjes mee. Wanneer hij inzetbaar is, zal blijken. Wij kennen mekaar al langer van in de zaal. Ik kan van hem nog altijd wat opsteken. Voorlopig houd ik er geen rekening mee dat ik tweede keeper word. Het zal de keuze van de trainer zijn. Toekomstge­richt wil ik gaan voor een vaste stek. En wat daarna volgt zie ik later wel. Daar ben ik nu niet mee bezig.”

Vier op zes staat niet mis. Volgend weekend komt Beringen. Een mooie affiche?

“Zeker. In het verleden hebben we bewezen dat we het ploegen die kwalitatie­f beter zijn heel moeilijk kunnen maken. En dat gaan we nu weer proberen. ‘t Zal niet makkelijk zijn, maar we willen graag de drie punten thuishoude­n. Binnen enkele weken weten we iets meer, want na Beringen spelen we tegen Helson. Mijn papa (Luc) is keeperstra­iner bij Helson. Je begrijpt dat ik erg naar die match uitkijk.” Uiteraard hoopt Gertjan dat de trainer dan voor hem kiest.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Gertjan Cops met vader Luc.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Gertjan Cops met vader Luc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium