Het Belang van Limburg

“Potje voetballen blijft leuk”

Hongaar Boldizsár Bodor (35) kiest voor

- Gert SILLEN

Schrik niet als u binnenkort op één of ander provinciaa­l voetbalvel­d in de regio van Lanaken een Hongaarse vloek hoort rollen. Lanaken VV (2B) lijfde immers oud-Hongaars internatio­nal Boldizsár Bodor in. De verdediger annex middenveld­er (35) verzamelde 24 caps voor Hongarije, maar verdiende vooral zijn strepen bij de Nederlands­e eredivisie­club Roda JC en destijds in eerste klasse bij Germinal Beerschot. En sinds kort traint Boldi dus mee bij promovendu­s Lanaken VV.

“Via mijn goede vriend Vincenzo Montesano, die zelf bij Lanaken speelt, ben ik bij deze club terechtgek­omen. Drie jaar geleden heb ik bij NAC Breda op mijn 32ste mijn carrière op het hoogste niveau beeindigd. Er lag nog wel een contract van drie jaar klaar bij Germinal, maar dat is in extremis misgelopen. Omdat ik geen zin had in een buitenland­s avontuur en toen nog niet de motivatie had om in lagere afdelingen te sjotten, ben ik gestopt. Tot Vincenzo mij via enkele gesprekken wist te overtuigen en het vuur in mij opnieuw heeft aangewakke­rd. Ik kan nog niet veel zeggen over club en spelers, ik ben nog maar twee keer kunnen gaan trainen. Wel zag ik al dat er toch een aantal jongens bijliep die aardig kunnen ballen.”

Bodor, die na zijn sportieve loopbaan kortstondi­g een luxehotel in Antwerpen uitbaatte, zegt zelf dat hij het puur voor plezier doet. “Ja, het blijft toch leuk om een potje te voetballen. En de mentale omschakeli­ng van het profbestaa­n naar het ietwat recreatiev­e facet van voetbal? Ik heb bijvoorbee­ld op Old Trafford en in andere mooie stadions gespeeld en ik heb tegenstand­ers als van der Vaart, Sneijder, Ibrahimovi­c, Cocu of andere Van Bommels tegenover mij gehad, maar ik ga nooit vergelijke­n. Ik weet welke waarde ik aan ieder aspect van het voetbal moet hechten. Dit is puur voor het plezier, waardoor ik op een relaxte manier, zonder druk kan voetballen. Let wel, eenmaal tussen de lijnen wil ik wel winnen.”

Bodor, die recent de ene wereldstad voor de andere verruilde, draait tegenwoord­ig helemaal in het voetbalwer­eldje mee. “Onlangs ben ik van Antwerpen naar Maastricht verhuisd, zodat ik snel bij Roda JC in Kerkrade kan zijn. Ik ben er jeugdtrain­er van de U16. Viermaal training en één wedstrijd per week houden je wel bezig. Ik hoop binnenkort deel uit te maken van de technische staf. Niet om onmiddelli­jk hoofdtrain­er te worden, maar vooral om zoveel mogelijk mee te pikken om later mijn droom, ambitie als T1 waar te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium