Het Belang van Limburg

Luisteren wanneer ik iets zeg”

Turkse FC

-

onder andere tegen Barcelona) en schopte het tot Turks internatio­nal. Maar nu scoort hij dus in tweede provincial­e.

“Ach, je kan zelf pas goed voetballen, wanneer heel de ploeg een goed niveau haalt”, relativeer­t de nu 41-jarige aanvaller. “Dat wij Turken technisch sterk zijn, weet iedereen wel. Nu we daar ook nog loopvermog­en en karakter aan koppelen, loopt het bij Turkse FC wel goed. Na één jaar stilzitten (Bayraktar speelde na zijn terugkeer naar België voor Lommelse Kolonie, nvdr) begon de voetbalmic­robe weer te kriebelen en wist bestuursli­d Kaya me te overtuigen om naar Turkse FC te komen. In de voorbereid­ing liep het aardig en fysiek ben ik ook in orde. Voorlopig vertaalt zich dat ook in de competitie”, aldus Hakan Bayraktar, die omwille van zijn kinderen drie jaar geleden terug naar België kwam.

“Ik had in Turkije eventueel nog twee jaar prof kunnen blijven, maar voor de toekomst van mijn dochter en zoon zijn we teruggekom­en. Ik wou dat ze hier school zouden lopen en momenteel doen ze het ook heel goed.” En ondertusse­n kunnen ze bij Turkse FC leren van hun de ervaring van de ex-prof. “En ze willen ook iets leren. Ze luisteren wanneer je iets zegt en ze gaan ermee aan de slag. Ik probeer hen te leren dat je een wedstrijd niet moet winnen, maar dat je een match mag winnen. Het komt erop aan om je best te doen en proberen kansen te creëren. Tegen Tervant kregen we kansen, maar heeft winst niet mogen zijn. Maar er zullen ook wedstrijde­n komen dat we slechter zullen spelen en we wel de drie punten pakken”, besluit de ook erg gelovige Hakan.

“Sinds mijn terugkeer uit Turkije vast ik ook elke maandag en donderdag. Ik probeer te leven naar het voorbeeld van onze profeet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium