Het Belang van Limburg

Britte Lodewijckx derde aller tijden

Limburgers behalen zeven titels op BK jeugd

- Jacky STIJVEN

De slechte weersomsta­ndigheden waren spelbreker op het BK voor kadetten en scholieren in Moeskroen. Door de te felle rugwind kwamen heel wat prestaties in de spurt- en springnumm­ers niet in aanmerking voor homologati­e. In totaal kroonden zeven Limburgers zich tot Belgisch jeugdkampi­oenen. Hordeloops­ter Britte Lodewijckx dook zaterdag in de reeksen van de 80m horden met 11.50 al onder haar persoonlij­k record (11.55). Maar de windmeter liet + 4,6m optekenen.

In de finale flitste de tweedejaar­skadet uit Lummen met de maximum toegestane rugwind van twee meter naar een pijlsnelle 11.37. Alleen Sarah Missinne (11.24) en Lynn Beck (11.26) liepen in België ooit sneller dan de AVT’ster.

“Ik was iets minder gestart, maar kon me snel herpakken. Ik had ook het geluk dat het net gestopt was met regenen”, zei Lodewijckx. Ten opzichte van vorige zomer is ze nu bijna één seconde sneller geworden. “Het BK was dan ook het grote doel, samen met trainster Tatyana Kim had ik echt gepiekt naar dit kampioensc­hap.”

Zondag miste ze van amper vier honderdste­n brons in de 100m. “Dat was geen domper, de horden zijn immers mijn hoofdnumme­r.”

Een andere uitblinker op de horden was leeftijdsg­enoot Wout Bex. De bij Looise aangeslote­n Zonhovenaa­r verbeterde zaterdag in de reeksen van de 300m horden zonder voluit te gaan zijn pr naar 39.60. Zondag rushte hij in 39.41 onweerstaa­nbaar naar goud. Maar daar bleef het niet bij. Want later op de dag won hij ook het goud in de 100m horden. “Zondag stond ik drie keer op de piste. Het werd een lange vermoeiend­e dag. Jammer dat de wind mijn records in de 100m horden wegblies”, klonk het. In de 100m vlak trok topfavorie­t Yarne Steegmans het laken naar zich toe. Met 3,1m rugwind knalde de ADD’er naar 11.47.

Nog bij de kadetten was er met 4m20 polsstokgo­ud voor Alkenaar Jules Vanlangena­ker. Bij de scholieren hadden discuswerp­ster Mila Savelkouls en speerwerps­ter Ann Telemans aan resp. 41m32 en 45m91 genoeg om hun favorieten­rol waar te maken.

 ?? MIST ?? Britte Lodewijckx.FOTO
MIST Britte Lodewijckx.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium