Het Belang van Limburg

Koen Wauters danst onverwacht naar brons met Inge

-

Vrij onverwacht heeft Koen Wauters (49) samen met Inge B. (29) uit Gent brons behaald op een internatio­nale danswedstr­ijd in Frankfurt. Koen trad op als Inges danspartne­r voor het VTM-programma ‘Over Winnaars’.

FRANKFURT -

Koen Wauters had amper een paar maanden gerepeteer­d met Inge, een doctoraats­studente uit Gent die in een rolstoel zit sinds ze op haar tweede haar rug brak bij een auto-ongeluk. Samen met Koen trainde ze zes maanden om de perfecte dans te kunnen neerzetten op een internatio­nale danswedstr­ijd in het Duitse Frankfurt. Ze stonden er tegenover koppels die al jaren samen dansten. De moderne choreograf­ie van Koen en Inge op de muziek van het liedje ‘Feeling Good’ van Muse – bedacht door choreograf­e Isabelle Beernaert – liet wel een frisse wind waaien door de competitie. Koen en Inge werden beloond met een derde plaats, een onverwacht succes. “Ik zat nog te denken dat het wel plezant zou zijn om zo’n medaille te winnen”, zegt Inge, “en plots hing er een rond mijn nek: heel bizar.” (lacht)

Geen danser

Voor Koen Wauters was het een bijzondere dans. “Met Clouseau kan ik me op het podium soms echt verliezen in een nummer. Dan vergeet ik waar ik sta, dat zijn zalige momenten. Dit was zo’n moment en dat had ik niet verwacht. Er waren alleen Inge, de muziek en de choreograf­ie”, herinnert hij zich nog. De zanger zag al snel na afloop van de dans dat het goed zat. “Ik zag aan Inge dat ze heel tevreden was, ik zag ook dat dit veel voor haar en haar familie betekende.” Niet alleen bij Inge en haar familie was de opluchting groot na de geslaagde dans. “Ik ben gewoon blij dat ik het moment niet voor haar verknoeid heb, want ik zeg het nog eens: ik ben geen danser.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium