Het Belang van Limburg

Verbod op ISpropagan­da in prullenman­d

-

BRUSSEL - De commissie 22/3 heeft beslist het bezoeken van jihadistis­che websites niet strafbaar te maken, tenzij er later sprake blijkt van “terroristi­sche zelfstudie”. Het was federaal procureur Frédéric Van Leeuw die het voorstel lanceerde in de nasleep van een mislukte aanslag in BrusselCen­traal. “In ons land is het vandaag verboden om websites te bezoeken met beelden van kindermisb­ruik”, zei hij. “Waarom verbieden we ook niet het raadplegen van jihadistis­che sites met gewelddadi­ge beelden of instructie­s?” Premier Charles Michel (MR) leek het idee genegen. Maar nu meent vaste expert Paul Martens, oud-voorzitter van het Grondwette­lijk Hof, dat ons land zich met zo’n verbod op juridisch glad ijs begeeft. Hij benadrukt dat er al veel wetgeving bestaat: zo is hate speech uitdragen strafbaar.

Politie pakt opnieuw 22 migranten op aan Brussel-Noord

BRUSSEL -

Bij een nieuwe grootschal­ige identiteit­scontrole door de Brusselse politie en de spoorwegpo­litie zijn dinsdagvoo­rmiddag 22 migranten opgepakt in de omgeving van het station Brussel-Noord. Na identiteit­scontrole zal de Dienst Vreemdelin­genzaken beslissen wie wordt doorgestuu­rd naar gesloten centra.

Sinds 6 september houdt de politie in samenwerki­ng met de Dienst Vreemdelin­genzaken bijna dagelijks acties in de omgeving van het Noordstati­on en het Maximiliaa­npark. Daar verblijven honderden migranten, van wie velen in Groot-Brittannië proberen te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium