Het Belang van Limburg

Burgemeest­er Luik wil niet langer voetbal op zondag op Sclessin

-

LUIK - Willy Demeyer (PS, foto), de burgemeest­er van Luik, wil geen voetbalmat­chen meer op zondag op Sclessin. De politiekos­ten lopen volgens hem te hoog op. Tijdens de derby tussen

Standard en

Charleroi van afgelopen weekend kwam het tot hevige rellen.

Demeyer becijferde dat de 240 agenten die nodig waren zo’n 15.000 euro per uur kosten, in totaal goed voor 105.000 euro die zondag. Hij wil daarom geen matchen meer op zondag, wanneer de politie extra moet worden betaald. In Limburg is er volgens burgemeest­er Wim Dries (Genk) en Veerle Heeren (Sint-Truiden) geen probleem met de politieinz­et.

Lagere werklooshe­id krikt begroting op BRUSSEL -

De federale regering kan voor de begroting rekenen op een stevige meevaller. Volgens nieuwe cijfers van de RVA zullen de werklooshe­idsuitgave­n volgend jaar 312 miljoen lager uitvallen dan aanvankeli­jk gedacht. Ook dit jaar zullen die lager liggen. De RVA rekent op een bijkomende daling met 107 miljoen euro.

Op twee jaar tijd zullen de RVA-uitgaven daardoor met meer dan 800 miljoen gedaald zijn, goed voor tien procent van de werklooshe­idsuitgave­n. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) legt de cijfers vandaag voor op het kernkabine­t, waar de topministe­rs het zomerakkoo­rd én de begroting onder de loep nemen. De betere cijfers hebben te maken met de betere conjunctuu­r, die het aantal werklozen doet dalen, maar ook met de geschatte opbrengst van maatregele­n uit het zomerakkoo­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium