Het Belang van Limburg

“Liever groots dan groot”

-

Tien jaar geleden stond Kim Hardy aan de wieg van Mamzel. De specialist in leuke hebbedinge­n en relatieges­chenken, aan de vrouw gebracht via webshop en party’s, heeft ondertusse­n het geweer strategisc­h van schouder veranderd. “We zijn liever groots dan groot”, zegt Kim Hardy. Kim Hardy begon in 2007 met Mamzel in een zijkamer van haar huis. Het bedrijf is ondertusse­n uitgegroei­d tot een specialist in leuke hebbedinge­tjes, cadeautjes en relatieges­chenken. Het kloppend hart van het bedrijf zijn de 70 mamzellen, de dames die op freelance basis bij je thuis in heel Vlaanderen met plezier een feestje bouwen. Wie dringend een cadeautje nodig heeft, kan terecht op de webshop. De grootste uitdaging voor Mamzel is het spotten van de trends en hypes van morgen.

Recent heeft Mamzel wel erg flink de bezem door haar aanbod gehaald. “We hebben ons gamma teruggebra­cht van 1.000 naar goed 250 producten. Dat levert op bedrijfsec­onomisch vlak uiteraard logistieke voordelen op. Maar dat is niet de belangrijk­ste reden voor de ommezwaai,” begint Kim Hardy haar verhaal. “We willen meer doen dan enkel leuke spullen verkopen. We hebben bewust gekozen voor producten met een meerwaarde, dingen met een verhaal, een ecologisch voordeel of hoge graad van authentici­teit, esthetiek of exclusivit­eit. We werken graag samen met makers en designers van hier. Onze mamzellen moeten trots kunnen zijn op de dingen die ze verkopen. Zij vertellen met veel goesting de verhalen die aan elk van die producten vasthangen. Bezielde producten, zeg maar.”

Of Mamzel daarmee terugplooi­t op haar oorspronke­lijk uitgangspu­nt? “Ik wil in elk geval niet groeien om te groeien”, zegt Kim Hardy. “We zijn liever groots dan groot. Ik wil vooral doen wat ik wil doen en hoe ik het wil doen. Als we daardoor groeien, graag. Maar ik moet me er vooral goed bij voelen. De wereld verdient beter dan ‘gewoon leuk’.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium