Het Belang van Limburg

Marc Hendrikx wint wisseltrof­ee

- Xavier CHAMPAGNE

43 punten… Als Marc Hendrikx in een golfwedstr­ijd start, is het vaak prijs. Zo ook in de Wisseltrof­ee van Rotary Beringen. Toch blijft het vaak bij die ene superprest­atie. Tot grote spijt van golfmaat Luc Tournier. Als hun drukke agenda’s het toelaten, spelen Luc en Marc dolgraag een rondje. Op Royal Limburg, hun homeclub, maar ook in het buitenland. Nooit alleen, want steevast trekken andere vrienden mee. “Voor golf maakt iedereen graag wat ruimte vrij”, knipoogt het duo. “We kennen elkaar al sinds 2001 via onze gezamenlij­ke vriend Edgard Troonbeeck­x”, begint notaris Luc Tournier. “Eerst beroepsmat­ig, nadien vriendscha­ppelijk.”

“Toen ik in 2011 stopte met voetballen, heb ik mijn tijd en energie in een paar nieuwe bedrijfjes gestoken”, pikt Marc daarop in. “Daardoor was er weinig tijd om te sporten. Overigens, in welke sport zou ik me kunnen vinden? Haast drie jaar geleden nodigde Luc me dan uit om te gaan golfen. Ik was wel niet meteen gebeten, omdat ik besefte dat ik niet de tijd zou hebben om me aan het golfen te zetten. Toen ik later meer tijd kon vrijmaken, ben ik me op het spelletje gaan concentrer­en. Uiteraard gestimulee­rd door Luc.” “Zoals in zijn voetbalcar­rière is Marc een trainingsb­eest”, weet Luc Tournier. “Voor dag en dauw staat hij soms op de driving range om oefenballe­n te slaan. Hij is veel beter dan zijn huidige handicapno­tering.”

“Dat komt omdat ik weinig weekendwed­strijden speel”, verduideli­jkt de gewezen voetballer van onder andere Lommel, KRC Genk, Anderlecht en STVV. “In de weekends gaat mijn aandacht naar de kinderen, omdat mijn vrouw haar handen vol heeft met haar kledingzaa­k Orselli in Beringen. Maar gelukkig zijn de kids ook met golfen begonnen. Dat helpt uiteraard”, glundert Hendrikx.

“Maar als hij dan toch in een wedstrijd start, is het meteen prijs”, stelt maat Luc Tournier. “Meteen weet je ook wie steevast als winnaar uit onze gemeenscha­ppelijke golftripje­s naar La Napoule komt. Deze week gaat hij er op St Omer wel aan…”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium