Het Belang van Limburg

Herckenrod­e en Wout Jacobs zijn terug

-

TTC Herckenrod­e is na drie seizoenen afwezighei­d terug in landelijke. Het siert de piepjonge Hasseltse ploeg van kopman Wout Jacobs (foto,

B6, 18 jaar) en voorts Jimmy Van Eyck (C0), Nick Gaens (C0) en Kris Renders (C2) dat ze na hun promotie blijven spelen met eigen opgeleide spelers. Jacobs: “Na de promotie uit eerste provincial­e moet helemaal niks. We gaan proberen met onze jonge ploeg in landelijke te blijven en verder reiken onze ambities niet. Dat moet lukken. Ik ga er alles aan doen om mijn wedstrijde­n te winnen en de ploeg aan zeges te helpen. Naast mij heeft ook Kris Renders al de nodige ervaring in landelijke. Nick en Jimmy zijn trouwens ook klaar voor een stap hogerop. ”

Jacobs was na zijn vertrek bij Herckenrod­e twee seizoenen aan de slag in tweede nationale bij Nodo Ekeren. Bij de start van het seizoen 2016-2017 keerde hij terug om Herckenrod­e meteen aan de promotie naar landelijke te helpen. Jacobs: “Ik blik zeker niet met een slecht gevoel terug op mijn twee seizoenen bij Nodo. Herckenrod­e was toen gedegradee­rd en ik kreeg in Ekeren de kans om ervaring op te doen in tweede nationale. Maar eigenlijk ben ik nooit helemaal weggeweest bij Herckenrod­e. Tijdens die twee jaar bij Nodo bleef ik in het jeugdbestu­ur van Herckenrod­e zetelen en gaf ik multimove en tafeltenni­straining aan de Tuiltse kids.” “Al ligt mijn focus niet meer volledig op tafeltenni­s. Ik studeer tandheelku­nde in Leuven en kan nog amper trainen tijdens het academieja­ar. Voor de wedstrijde­n teken ik wel altijd present”, besluit Jacobs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium