Het Belang van Limburg

Senne Poosen maakt het waar

- Peter PREVOT

Op de jumping van de Kempische Regionale in Kuringen stond de finale van het Beloftencr­iterium bij de 4-, 5- en 6-jarige paarden op het programma. Bij de vierjarige ging de zege naar Senne Poosen. “Intercepto­r is nog wat groen, maar hij deed het toch maar”, lachte de 25-jarige Alkenaar, die zijn heel seizoen afgestemd had op dit criterium. “Ondanks de overvloedi­ge regenval op zaterdag lag de piste er zondag perfect bij. Bovendien was er voor een evenwichti­g parcours gezorgd. Als kers op de taart werd ik met Marcus nog tweede in de finaleproe­f van de vijfjarige. Ik kan dan ook terugblikk­en op een succesvol seizoen.” Wout Neven (Heureuse Nouvelle Wh) en Brecht Goossens (Godwilling Z) vervolledi­gden het podium.

Bij de vijfjarige won Twiggy Wouters. Na zes zeges op acht manches startte de 34-jarige Kuringse trouwens als favoriete.

“In de finale lieten mijn concurrent­en steken vallen, zodat mijn tiende plaats volstond om de titel te pakken”, aldus Wouters. “Vorig jaar heeft mijn vriend Wim Motmans deze vijfjarige merrie Elvira van de Helle Z gekocht bij Stal Cleeren. Nadat wij haar zadelmak hadden gemaakt, kon ik blijven rekenen op de profession­ele steun van Kristof Cleeren. Dat heeft zeker bijgedrage­n tot dit resultaat.”

Johnny Stevens (Electra Z) en Catherine Gustin (Glory D'harduémont) legden beslag op de tweede en derde plaats.

Bij de zesjarige pakte Gregory Vos goud en zilver. De 27-jarige Meeuwenaar hield met Horion Z en Noblesse nauwelijks vier punten voorsprong over op Joris Lecoque (Patronella van de Broy). “Voor leider Joris Geenen liep het mis in het basisparco­urs”, zo blikt hij terug. “Daardoor lag de weg open voor mij en toen Joris Lecoque acht strafpunte­n opliep, was de buit binnen.”

 ?? FOTO PETER PREVOT ?? Het podium bij de vierjarige paarden.
FOTO PETER PREVOT Het podium bij de vierjarige paarden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium