Het Belang van Limburg

Politie houdt oogje in het zeil bij opening McDonald’s

Extra verkeersdr­ukte verwacht

- Chris NELIS

Morgen opent McDonald’s een eerste vestiging in Genk. Verwacht wordt dat het de eerste dagen bijzonder druk zal worden op de Hasseltweg, ook al ligt de in- en uitgang aan de Slagmolenw­eg. Daarom zal de politie een extra oogje in het zeil houden. De Genkse McDonald’s is trouwens een van de eerste in België waar klanten aan tafel worden bediend. Vanavond al wordt het nieuwe hamburgerr­estaurant voorgestel­d aan genodigden. Morgen is het de beurt aan het grote publiek om een kijkje te komen nemen en om uiteraard te proeven van het aanbod van de bekende Amerikaans­e keten. En daar hoeft u niet voor aan te schuiven aan de kassa. U bestelt en wordt aan tafel bediend. Het is een proefproje­ct om onder andere na te gaan of klanten bediening aan tafel meer appreciëre­n, of eerder verkiezen om toch zelf snel even zelf een hap af te halen.

Volgens een insider van McDonald’s zou er amper tijdverlie­s mee gepaard gaan. Al vergt het wel extra personeels­leden. Nog opvallend is dat in de nieuwe keuken de hamburgers pas gebakken wor- als ze besteld zijn. In de meeste restaurant­s wordt vandaag een reserve aangelegd om de klant zo snel mogelijk te kunnen bedienen. De hamburgerk­eten heeft de afgelopen weken intens gezocht naar personeel. In totaal levert de zaak aan de Hasseltweg veertig nieuwe banen op. Of die intussen allemaal ingevuld zijn, is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat morgen en ook komend weekend extra drukte wordt verwacht op de Hasseltweg van mensen die McDonald’s als bestemming hebben. En nog wel op een donderdag, wanneer de Hasseltweg al bijkomend verkeer moet verwerken omwille van de wekelijkse markt. Bijkomende maatregele­n om het verkeer in goede banen te leiden heeft de politie van de zone Carma niet genomen.

“We gaan morgen (vandaag, nvdr.) nog een gesprek hebben met de mensen van McDonald’s om na te gaan hoe ze het verkeer gaan afhandelen op hun parden king”, zegt burgemeest­er Wim Dries (CD&V). “Dat zal ons ook een beter beeld geven van het verloop op de Hasseltweg. We verwachten, net als bij de opening van Albert Heijn, een toenemende drukte. Mede ook omdat niet voor iedereen meteen duidelijk zal zijn waar ze moeten afdraaien om tot bij McDonald’s te geraken. Die auto’s rijden dan een rotonde verder om vervolgens weer terug te draaien. Ook dat zorgt voor extra spanning. De politie houdt

Donderdag en ook het daaropvolg­ende weekend verwachten we extra verkeersdr­ukte op de Hasseltweg

Wim DRIES Burgemeest­er

hoe dan ook een oogje in het zeil om in te grijpen voordat het helemaal strop loopt.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Om een verkeersst­rop te voorkomen houdt de politie de komende dagen een extra oogje in het zeil in de omgeving van de nieuwe McDonald’s.
FOTO CHRIS NELIS Om een verkeersst­rop te voorkomen houdt de politie de komende dagen een extra oogje in het zeil in de omgeving van de nieuwe McDonald’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium