Het Belang van Limburg

Spannende ontknoping in ‘Thuis’: game over voor Julia?

-

Na alle kritiek van fans op de lauwe seizoensfi­nale van ‘Thuis’, hebben de kijkers dinsdagavo­nd waar voor hun geld gekregen. In een spannende thriller kwam er een ontknoping in de verhaallij­n rond de verdwenen Waldek (Bart Van Avermaet). Die werd al een tijdje vastgehoud­en door zijn ex Julia (Myriam Bronzwaar). Nadat ze ook haar liefdesriv­ale Simonne (Marleen Merckx) ontvoerde, liep het mis. Simonne kon zich bevrijden, en tijdens een gevecht met Julia trok ze aan het langste eind. Julia verloor het bewustzijn en werd ook nog met een fles neergeslag­en. Daarop kon Simonne Waldek bevrijden, en de twee strompelde­n in de slotscène naar de vrijheid. Ondertusse­n zitten ook politieage­nten Dieter (Raf Van Aert) en Tim (Jeroen Lenaerts) Julia op de hielen, nadat Rosa (Annick Segal) hen tipte over het boekje van Julia dat ze vond. Hierin stonden alle namen van de slachtoffe­rs waarop ze wraak wou nemen, of reeds had genomen. Zo lijkt Julia verantwoor­delijk voor de dood van haar ex Cois (Steph Goossens).

Of hiermee na tien jaar een einde komt aan de samenwerki­ng tussen Bronzwaar en de serie ‘Thuis’, willen de makers niet bevestigen. Feit is wel dat Bronzwaar ten tijde van deze opnames begon aan de voorbereid­ingen van het theaterstu­k ‘Brasschaat­se Huisvrouwe­n’. Eerder verklaarde Bronzwaar, die in 2013 een half jaar ‘Thuis’ skipte door een burn-out, dat ze geen opdrachten meer combineerd­e. Het zou dus goed kunnen dat de makers de rol voor een tijdje weer in de diepvries steken. Dat gebeurde al vorige winter, toen Myriam ook op de planken stond. Hoe het verhaal verder gaat, is voor de kijker nog niet duidelijk. In het laatste beeld van gisteravon­d lag Julia bewusteloo­s op de grond.

De kijker heeft ondertusse­n ‘Thuis’ de flauwe seizoensaf­sluiter al vergeven. De voorbije dagen haalde de reeks moeiteloos meer dan 1,1 miljoen kijkers.

 ?? FOTO © VRT ??
FOTO © VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium