Het Belang van Limburg

POM verhuist naar Corda Campus

Symbool voor nieuwe start van Limburgse economisch­e organisati­e

- Dominiek CLAES

De Limburgse Provincial­e Ontwikkeli­ngsmaatsch­appij POM verhuist tegen het einde van dit jaar naar de Corda Campus in Hasselt. Dat heeft het directieco­mité van de POM zopas beslist. Daarmee wil de Limburgse sociaal-economisch­e organisati­e het blad definitief omdraaien. De huidige gebouwen aan de Kunstlaan in Hasselt worden verkocht. De Provincial­e Ontwikkeli­ngsmaatsch­appij (POM) is - samen met het ERSV - de organisati­e die impulsen moet geven aan de economisch­e en sociale ontwikkeli­ng van Limburg. Het is het beleidsorg­aan bij uitstek van de Limburgse gedeputeer­de voor Economie Erik Gerits.

Het is ondertusse­n genoegzaam bekend dat de POM de laatste jaren op de dool was geraakt. Het was een komen en snel weer gaan van mensen die de POM moesten leiden, en dat woog ook op de sfeer bij het personeel van de organisati­e. Erik Gerits, tevens voorzitter van de POM, stelde daarom Noël Slangen als interim-directeur aan. Hij moest uitzoeken wat er verkeerd liep en wat de rol van de POM in de toekomst moet en kan zijn. Hij moest tevens het pad effenen voor een nieuwe directeur. Dat werd zoals bekend Frank Zwerts, huidig algemeen directeur van Locate in Limburg, de organisati­e die buiten-Limburgse bedrijven moet overhalen om in Limburg neer te strijken. Het SALKprojec­t Locate in Limburg loopt immers eind 2018 af. Vanaf dan wordt Locate in Limburg opgenomen in de POM-structuur en komt Frank Zwerts voltijds in dienst bij de POM.

Nieuwe wind

Eén en ander heeft bij de POM alvast een nieuwe wind doen waaien. “De verhuizing naar een hippe, dynamische omgeving zoals de Corda Campus, staat symbool voor de nieuwe start die de POM nu neemt”, onderstree­pt POMvoorzit­ter Erik Gerits (CD&V). “Dat past ook perfect in de nieu-

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium