Het Belang van Limburg

MAIL UW REACTIES NAAR BRIEVEN@HBVL.BE

Grondbelas­ting

-

Jan HERMANS, Kinrooi Moet er nu echt vrijstelli­ng worden gegeven van de grondbelas­ting - nog wel drie jaar lang indien leegstaand­e gebouwen worden omgevormd tot gewone bewoning? De eigenaars vragen een te hoge huur voor die leegstaand­e panden. Eigenlijk zouden ze verplicht moeten worden om tegen een normale prijs te verhuren of de zaak om te bouwen tot wooneenhei­d. Maar dat de belastingb­etalers dat moeten bekostigen is niet normaal, want de huurgelden worden ook niet belast als een inkomen.

Bart VANASSCHE, Kinrooi In Heers zouden er vanwege een kunstenare­s plannen zijn om van de tumuli een “artistiek werk” te maken. Gelukkig stuit dit op verzet vanuit verschille­nde hoeken. Ik begrijp niet dat wordt toegelaten om op dit erkende culturele erfgoed ook maar enige ingreep uit te voeren en iemand het in zijn hoofd kan halen om zomaar eventjes losweg beginnen te graven in een eeuwenoud erfstuk. Hopelijk gebruikt het gemeentebe­stuur van Heers zijn gezond verstand.

Naam bekend bij de redactie De Sanicole Airshow is een mooi gebeuren voor wie ervan houdt. Maar de overlast die de straaljage­rs veroorzake­n is er voor veel mensen vér over. Buiten zitten, sporten of werken zonder regelmatig de oren te moeten bedekken is niet mogelijk in de dagen voor de airshow. Als Jan Modaal oorverdove­nd lawaai maakt, staat binnen de kortste keren de politie aan de deur. Maar deze geluidsove­rlast moet men maar accepteren? Dat het leger traint voor opdrachten die het moet uitvoeren, akkoord. Maar men traint hier om zeer laag bij de grond te vliegen voor het plezier van de toeschouwe­rs. Ieder verstandig mens houdt rekening met zijn mede- mens. Ik hoop dat men dit in de lucht ook wat meer gaat doen.

N-VA en confederal­isme

Michel ALBRECHTS, Maaseik Tijdens de vorige verkiezing­speriode verkondigd­e de N-VA dat ons land niet goed functionee­rt en er dringend confederal­isme moet komen om ons land van de ondergang te redden. Daarna is de N-VA met andere partijen (waarbij ook een Franstalig­e) in de federale regering gestapt. Bij de volgende verkiezing­en zal de N-VA beweren dat ze ons land goed heeft mee bestuurd. M.a.w. ons land kan ongewijzig­d blijven voortbesta­an. Dit in tegenstell­ing met hetgeen ze eerder zei. Benieuwd hoe de N-VA die tegengeste­lde beweringen aan de kiezers in overeenste­mming gaat brengen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium