Het Belang van Limburg

Twee geknelden na zware klap aan carpoolpar­king

-

De avondspits aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren verliep gisteren erg moeizaam na een ongeval met een kleine en een grotere bestelwage­n. Die knalden ter hoogte van de carpoolpar­king op elkaar. De brandweer had drie kwartier nodig om de inzittende­n te bevrijden. Een bestuurder stak de Grote Baan over ter hoogte van de carpoolpar­king, maar de kleine bestelauto werd daarbij in de flank gegrepen. De klap was bijzonder hevig, want de auto werd over de middenberm naar het rijvak richting Houthalen geslingerd. Daar raakten gelukkig geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

De brandweerz­one Oost-Limburg snelde wel ter plaatse om de inzittende­n van de kleine bestelauto te bevrijden. “Volgens de oproep zaten zowel de bestuurder als zijn passagier gekneld”, legt kapitein Joost Lismont uit. “Getuigen konden hen niet uit de wagen krijgen, bovendien leken ze alle twee bewusteloo­s. De bevrijding liep nadien nog erg moeizaam, omwille van de gesloten cabine waarin ze zaten. Samen met de collega’s van Heusden konden we hen uiteindeli­jk bevrijden. Ze zijn zwaargewon­d naar het ziekenhuis gebracht, maar hun toestand was niet kritiek.”

Ook de bestuurder van de andere bestelwage­n raakte gewond. Door de klap moest het verkeer op de Grote Baan tot half vijf in beide richtingen over één rijstrook rijden. Dat zorgde voor een moeizame avondspits.

 ?? FOTO TORO ?? De avondspits verkiep erg moeizaam na het ongeval.
FOTO TORO De avondspits verkiep erg moeizaam na het ongeval.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium