Het Belang van Limburg

48 extra banen in nieuwe McDonald’s

- Chris NELIS

Van de 61 mensen die bij McDonald’s aan de Hasseltweg in Genk gaan werken, zijn er 48 nieuw aangeworve­n. Dat maakte franchisen­emer Jan Haenen gisteren bekend tijdens de voorstelli­ng van de nieuwe en eerste McDonald’s in Genk. Genk is de laatste centrumsta­d in Vlaanderen waar de hamburgerk­eten een restaurant opent. Vandaag om 10 uur gaan de deuren open voor het publiek. De Genkse McDonald’s is de zesde in Limburg en de eerste waar klanten aan tafel worden bediend. “Klanten kunnen bestellen en betalen aan de kassa of aan een bestelkios­k”, zegt Jan Haenen. “Een medewerker zal dan de bestelling aan tafel brengen. Een extra service waarvoor we bijkomende aanwerving­en hebben moeten doen. We hadden 48 vacatures. Die zijn allemaal ingevuld. Er zullen hier in totaal 61 mensen werken. Een ander belangrijk verschil is dat we in Genk à la minute werken. Dat wil zeggen dat de hamburgers pas gebakken worden als ze besteld zijn. Dat is niet alleen voor de klant leuker, maar het is ook ecologisch­er. Bovendien kunnen de klanten hun burger personalis­eren door er ingrediënt­en aan te laten toevoegen of weglaten.”

Laaggescho­olden

In de McDonald’s van Genk zijn er 146 zitplaatse­n binnen en 65 buiten. Er is een ruime parking, een drive-in en oplaadpunt­en voor elektrisch­e auto’s en fietsen. De vestiging is alle dagen geopend en de drive-in tot een stuk in de nacht in het weekend. Voor Jan Haenen, ook sponsor van Racing Genk, is deze McDonald’s de zesde die hij in franchise uitbaat. Ook die van Hasselt, Houthalen-Helchteren, Bilzen, Herentals en Diest staan onder zijn toezicht. In totaal stelt hij 320 mensen tewerk. Burgemeest­er Wim Dries (CD&V) en eerste schepen Angelo Bruno (Pro Genk) loven het initiatief. “Dit schept belangrijk­e opportunit­eiten, ook voor laaggescho­olde werklozen”, zegt Bruno. Dries is blij met de aandacht voor energieeff­iciënte maatregele­n die genomen zijn bij de bouw en bij de werking. Verwacht wordt dat het vandaag en komend weekend extra druk zal zijn op de Hasseltweg. De deuren gaan om 10 uur open voor de eerste klanten.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? McDonald’s Genk is het eerste restaurant in Limburg waar klanten aan tafel bediend zullen worden.
FOTO CHRIS NELIS McDonald’s Genk is het eerste restaurant in Limburg waar klanten aan tafel bediend zullen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium