Het Belang van Limburg

Dylan Teuns (6de) groeit weer naar beste vorm “Net op tijd klaar voor Bergen”

- Rob RODIERS

Niet alleen Tim Wellens blonk uit op Waalse wegen. Ook Dylan Teuns (BMC) toonde dat hij niet meer ver verwijderd is van de hoogvorm die hem acht zeges in drie weken tijd opleverde. De Halenaar legde in het achtervolg­ende elitegroep­je beslag op de zesde plaats. Toen AG2R-La Mondiale de koers op veertig kilometer van de slotklim openbrak, liet Dylan Teuns zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Niet alleen draaide hij vlot mee in de waaiers, hij nam zelfs geregeld het voortouw. “Waaierrijd­en in Wallonië, het was eens wat anders (lacht). Hoewel het niet meteen mijn favoriete bezigheid is, was ik vooraf allesbehal­ve bevreesd voor de opdracht. Het enige probleem was dat ik voor de start mijn gevoel niet gevolgd heb. Daardoor was ik iets te warm gekleed. Maar ach, dat was niet de reden waarom ik niet gewonnen heb.”

Overtal aan Lotto’s

Die reden moeten we allicht zoeken in de suprematie van Lotto Soudal. Voor de Côte de Lustin zaten ze vooraan met vier pionnen, na de beklimming waren ze nog met zijn drieën.

“Elk van die drie Lotto’s (Wellens, Benoot en Gallopin, nvdr.) beschikte over winstkanse­n. Bij BMC waren we met zijn tweeën: Loïc Vliegen en ik. Alleen kreeg Loïc op het slechtst mogelijke moment af te rekenen met materiaalp­ech. Daarna werd de opdracht haast onmogelijk. Met Loïc erbij hadden we Wellens misschien nog op dertig seconden kunnen houden en was alles speelbaar gebleven op de Citadel.” Veel reden om lang te blijven kniezen, had Teuns niet. De conditie gaat na een korte rustperiod­e duidelijk weer crescendo. “Plouay was niet goed. Vrijdag in Québec was ik nog niet top, maar voelde ik toch al beterschap en zondag in Montréal liep het prima. Alleen heb ik daar gekoerst in functie van Greg Van Avermaet. Vandaag ging het alweer een tikkeltje beter dan in Canada. Het ziet er dus naar uit dat ik net op tijd klaar ben voor Bergen.”

Vanendert zevende

Naast Tim Wellens en Dylan Teuns plaatste zich nog een derde Limburger in de top tien. Jelle Vanendert sprintte bovenop de Citadel van Namen naar een zevende plaats. De Neerpelten­aar was daarmee de beste van een uitgedund peloton. Baugnies met helikopter afgevoerd - Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) kwam na 35 kilometer zwaar ten val. In een afdaling in de buurt van La Gleize botste hij met hoge snelheid tegen een paal. Baugnies werd ter plekke gestabilis­eerd en nadien werd hij per helikopter naar het Centre Hospitalie­r Universita­ire van Luik in SartTilman gevlogen. Ter plekke werd een breuk van de 8ste thoracale wervel vastgestel­d. Baugnies werd meteen geopereerd. Zijn toestand is stabiel en Baugnies verloor nooit het bewustzijn.

 ?? FOTO BELGA ?? Dylan Teuns gaf mee kleur aan de wedstrijd.
FOTO BELGA Dylan Teuns gaf mee kleur aan de wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium